Prethodni članak
Sljedeći članak

Porast broja oboljelih među zdravstvenim djelatnicima

Održana je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Krunoslav Capak kazao je kako imamo porast broja oboljelih među zdravstvenim djelatnicima


foto izvor: screenshot live Index.hr

Održana je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Krunoslav Capak kazao je kako imamo porast broja oboljelih među zdravstvenim djelatnicima.

-U Biogradu su dva liječnika bila pozitivna. U međuvremenu imamo 9 novooboljelih na području Biograda i Zadra od kojeg su tri pacijentice u bolnici u Biogradu. Imamo jednu medicinsku sestru i člana njezine obitelji i jednog zdravstvenog djelatnika zadarske bolnice koji je bio u kontaktu s jednim od oboljelih iz biogradske bolnice, a ostali slučajevi nemaju veze s biogradskom i zadarskom bolnicom. U kontaktu smo s epidemiolozima koji pažljivo razmatraju situaciju. Stavili su 150 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciju i 80 nezdravstvenog osoblja. Pažljivo prate kontakte od ljudi koji nisu u vezi s bolnicama - kazao je Capak.

-Iz Zadra imamo 34 liječnika, to su liječnici i specijalisti u zdravstvenim ustanovama, te 9 medicinskih sestara i tehničara i tri stomatologa - dodao je Capak, kako prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook