Prethodni članak
Sljedeći članak

Pomoć za učenike i studente u Klanjcu

Grad Klanjec iz proračunskih sredstava dodijelio je ove godine 12 financijskih pomoći za učenike srednjih škola u pojedinačnom iznosu od 250 kuna mjesečno


Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek potpisao je ugovore s učenicima, studentima i njihovim roditeljima o dodjeli učeničkih i studentskih pomoći za ovu školsku, odnosno akademsku godinu. Grad Klanjec iz proračunskih sredstava dodijelio je ove godine 12 financijskih pomoći za učenike srednjih škola u pojedinačnom iznosu od 250 kuna mjesečno. Svih dvanaest učenika pravo na pomoć ostvarilo je temeljem socijalnog statusa, a za kriterij po uspjehu u dosadašnjem školovanju ove godine nije bilo prijava.

Jedna studentica primat će pomoć u iznosu od 550 kuna prema socijalnom kriteriju, a jedna temeljem dosadašnjeg uspjeha na studiju. Pri potpisivanju ugovora gradonačelnik je istaknuo kako se nada da će ova financijska pomoć biti roditeljima dobrodošla kao barem mala pomoć u podmirenju troškova koji tijekom školovanja, kako srednjoškolskog, a osobitog studentskog, nisu mali. Naglasio je i kako će Grad i dalje sufinancirati prijevoz učenika. Učenicima je zaželio puno uspjeha u školovanju, a bila je to naravno i prigoda za božićno - novogodišnju čestitku koju su gradonačelnik, učenici, studenti i njihovi roditelji međusobno razmijenili.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook