Prethodni članak
Sljedeći članak

Poljoprivrednicima dodijeljeno više od 233 tisuća kuna poticaja

Potpore je primilio deset korisnika koji su zadovoljili sve uvjete na javnom natječaju koji je bio raspisan mjesec dana


Deset je zagorskih OPG – ova ostvarilo potporu Krapinsko – zagorske županije za pokretanje poljoprivredne proizvodnje, a danas je potpisan ugovor s njim sedam koji su došli u prostore Županije. Riječ je o OPG – ima Anka Novosel, Božena Benkotić, Daniel Borošak, Ana Meštrović, Zvonko Hursa, Jasenka Bukina i Stjepan Medvedec.

-Na natječaj su zaprimljene 22 prijave, a deset ih se pokazalo potpunima pa su njima dana novčana sredstva. Prihvatljivi su bili oni korisnici čija su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik, a ekonomska im je veličina do 2000 eura – rekao je zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek. Župan Kolar čestitao je poljoprivrednicima te im rekao da su ove potpore pomoć da pokrenu određeni segment proizvodnje te da se nakon tog pokretanja mogu javiti na natječaje Europske unije. - Ove mjere su za odlikaše, a vi to jeste. Uz ovu novčanu pomoć dalje ćete moći razvijati svoje OPG – ove, a mi ćemo vas pratiti i posijetiti nakon što uložite ova sredstva – zaključio je Kolar.

A poljoprivrednici će potpore iskoristiti za, primjerice, podizanje nasada lješnjaka, tayberrya, kupnju ili zakup zemljišta, kupnju krmači, plastenika i sl. Maksimalan iznos koji je pojedini OPG mogao dobiti je 30 tisuća kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook