Prethodni članak
Sljedeći članak

Policijska akcija ovog vikenda, posebno će se kontrolirati zimska oprema

Policija će i ovog vikenda pojačano nadzirati, prevenirati i sankcionirati najteže prekršaje u prometu


Policija će i ovog vikenda pojačano nadzirati, prevenirati i sankcionirati najteže prekršaje u prometu. Policijska uprava krapinsko-zagorska kontinuirano će nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima. 

- Također će obratiti posebnu pozornost na kretanje i zadržavanje pješaka na kolniku, prelasku pješaka preko kolnika, na bicikliste koji prilikom sudjelovanja u prometu nisu pravilno označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom ili u vožnji nemaju upaljena svijetla.  S obzirom na najavljenu prognozu vremena tijekom vikenda, kontrolirat će se i zimska oprema na motornim vozilima, građane molimo da brzinu kretanja svojih vozila prilagode uvjetima na kolniku, te smanje brzinu kretanja i povećaju razmak između vozila - poručila su iz PU krapinsko-zagorske.

Zimski uvjeti na cesti su takvi uvjeti kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.

Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom.

Policijski službenici koji prilikom nadzora prometa zateknu, za vrijeme nastupa i trajanja zimskih uvjeta na cestama, vozilo koje nema propisanu zimsku opremu, naredit će vozaču da prekine kretanje vozilom i da upotrijebi zimsku opremu. Ukoliko vozač ne postupi sukladno naredbi policijskog službenika, vozilo će bit isključeno iz daljnjeg prometovanja tako dugo dok se na vozilo ne postavi zimska oprema.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook