Prethodni članak
Sljedeći članak

POLICIJA UPOZORILA STARIJE OSOBE NA PRIJEVARE: Budite oprezni kod sklapanja ugovora o uzdržavanju, darovnica i oporuka

U srijedu 15. i ponedjeljak 20. ožujka u Klanjcu i Zlataru policijski službenik za prevenciju Policijske uprave krapinsko-zagorske Željko Lež, održao je predavanja osobama starije životne dobi pod nazivom "Zaštitite se od krađa i prijevara u vlastitom domu".


Predavanje je održano u sklopu rada po Planu preventivnih aktivnosti "Sigurno u zlatnim godinama", na prevenciji izvršenja kaznenih djela na štetu osoba starije životne dobi. Predavanja su održana na temu "Kako zaštiti sebe i imovinu", u suradnji sa gđom. Filipom Blažon Šumečki, iz udruge ACT Grupa iz Čakovca, koja provodi projekt GERO-AGE, u sklopu kojeg se provode aktivnosti usmjerene na osobe starije životne dobi na području Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije. 

U prvome dijelu predavanja Filipa Blažon Šumečki predstavila je osnovne karakteristike i razlike Ugovora o doživotnom uzdržavanju i Ugovora o do smrtnom uzdržavanju. Na primjerima ugovora napomenula je što sve takvi ugovori moraju sadržavati, kako se i kod koga ovjeravaju i mogu li se raskinuti. Također, dotaknula se tema darovnica i oporuke te je time pokrila četiri najčešća ugovora kojima starije osobe reguliraju prijenos svoje imovine.

U drugom dijelu predavanja Željko Lež, policijski službenik za prevenciju Policijske uprave krapinsko-zagorske, govorio je najčešćim načinima krađa i prijevara starijih osoba na kućnom pragu i javnim mjestima, sa konkretnim savjetima za samozaštitu.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook