Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija u Zaboku zaustavila vozača pozitivnog na THC, prijeti mu kazna zatvora i do 60 dana

Među mnogobrojnim počinjenim prekršajima u prometu proteklog tjedna izdvajamo tri najteža prekršaja


Kako bi stanje u prometu na području Policijske uprave krapinsko-zagorske bilo što povoljnije, policijski službenici Postaje prometne policije Krapina provode mnogobrojne preventivne-represivne aktivnosti. Među mnogobrojnim počinjenim prekršajima u prometu proteklog tjedna izdvajamo tri najteža prekršaja.

Noćas, 7. kolovoza, oko 00,50 sati, u Pavlovcu Zabočkom, tijekom kontrole prometa zaustavljeno je osobno vozilo koji je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. Provedenim nadzorom obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu. Tom prilikom, kod 21-godišnjaka je utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ''THC', zbog čega je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 282. st. 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za što je predviđena novčana kazna od 10.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima ''B'' kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

U srijedu, 5. kolovoza, oko 13 sati, na autocesti A2 u visini Zaboka, uočena su dva vozila koji su vozila jedan pored drugoga velikom brzinom. Službenim vozilom bez policijskih oznaka - „presretačem“ izmjerena im je brzina kretanja od 200 km/h na dijelu kolnika gdje je brzina pravilno postavljenim prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozilima su upravljali 53-godišnji hrvatski državljanin i 24-godišnja slovenska državljanka. Brzina kretanja vozila je umanjena za sigurnosnu razliku od 10% te je iznosila 180 km/h, a za takve prekršaje, Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, predviđena je novčana kazna od 2.000,00 kuna.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook