Prethodni članak
Sljedeći članak

POLICIJA POZIVA NA OPREZ: Kruže zlonamjerni softveri koji zaključavaju mobitele!

Sve više građana prijavljuje policiji da su im zlonamjerni softveri zaključali pristup mobilnim telefonima. Za ponovo otključavanje traži se 'otkupnina'...


Policija je na svojoj internetskoj stranici pozvala građane na oprez te ih upozorila da se kvalitetnije educiraju o zaštiti svojih mobitela od zlonamjernih softvera, obzirom da u posljednje vrijeme primaju sve veći broj prijava građana da su im tzv. malveri zaključali pristup mobilnim telefonima, a da bi im se pristup ponovno omogućio, od njih se traži svojevrsna otkupnina.

-U posljednje vrijeme policija zaprima sve veći broj prijava građana kojima je malver (zlonamjerni softver) zaključao pristup na mobilnim telefonima. Kako bi se ponovo otključao pristup mobilnom telefonu, od vlasnika telefona traži se otkupnina kako bi im počinitelji dozvolili ponovni pristup- priopćila je policija.

-Iz navedenog razloga još jednom pozivamo građane na oprez te da se što više educiraju o zaštiti od zlonamjernih softvera kako bi maksimalno zaštitili svoje podatke i u potpunosti onemogućili bilo kakvu zlouporabu podataka putem mobilnih telefona - objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Policija građanima preporučuje da na mobitele instaliraju samo aplikacije sa službenih trgovina te da za mobilno bankarstvo ne koriste uređaje na kojima su modificirane sigurnosne postavke, ali i da se u takvim slučajevima ne spajaju na nezaštićene javne wi-fi mreže.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook