Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija morala intervenirati na sjednici Predsjedništva Zagorske stranke

Unatoč rješenju Ministarstva uprave, prema kojem je legalni predsjednik Zagorske stranke Miljenko Jerneić, sukobi u toj stranci, jedinoj koja još uvijek nosi zagorski predznak, ne jenjavaju.


Višemjesečni unutarstranački sukob kulminirao je incidentom prošlog petka na sjednici Predsjedništva Zagorske stranke, zbog kojeg je na kraju morala intervenirati i policija. Naime, jedna od prvih točaka dnevnog reda bila je isključenje Nedjeljka Babića iz Zagorske stranke, koji je u studenom 2015. sazvao skupštinu ZS-a, na kojoj je zajedno s nezadovoljnicima izabrao novo rukovodstvo, a on je imenovan za predsjednika.

Nakon toga je Babić podnio i zahtjev da u Registar političkih stranka bude upisan on kao osoba ovlaštena za predstavljanje i zastupanje stranke. No, zahtjev mu je Ministarstvo uprave odbilo, a u rješenju koje je stiglo krajem veljače stoji kako je i dalje predsjednik ZS-a Miljenko Jerneić, koji sada Babića tuži za zloupotrebu i falsificiranje službenog žiga.

- Babić na Predsjedništvo stranke u petak nije došao sam već s 11 članova svoje nove stranke - Hrvatske stranke svih kajkavaca, koja je nedavno osnovana. Htjeli su unijeti nemir. Rekao sam da Babić može ostati, a da ostali moraju otići. Kako nisu htjeli, pozvali smo policiju, nakon čega su otišli - ispričao je Jerneić te dodao kako nije bilo fizičkog sukoba, već samo verbalnih prijetnji bivših ZS-ovaca, koji su Jerneiću, prema njegovim riječima, prijetili da će ga prijaviti DORH-u ili da će povući neke svoje veze.

Jerneić kaže kako će krajem travnja održati izvanrednu izbornu skupštinu i on će se ponovno kandidirati za predsjednika, a da političkim konkurentima nije opterećen. Na naše pitanje razmišlja li Zagorska stranka o promjeni imena,  Jerneić kategorično odgovora da se „ne bi Zagorske stranke odrekao nigdar“.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook