Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija kažnjava vozače koji voze Kolodvorskom ulicom, a građani kažu kako prijevoz busevima dobro funkcionira

Od 1. travnja zatvorena je dionica pruge od Zaprešića do Zaboka, a putnici se prevoze autobusima


Radovi na modernizaciji i elektrifikaciji pruge Zaprešić – Zabok u punom su jeku, što se može vidjeti i po stanju na terenu. Proteklog je tjedna započela demontaža pružnih postrojenja, odnosno pruge, od Zaboka prema Zaprešiću, nakon što su prethodno demontirani kolodvorski kolosjeci. - Osim radova na demontaži kolosijeka u kolodvoru Zabok izvode se radovi na pobijanju talpi za izgradnju pothodnika, izrađuju se temelji za izgradnju zgrade za smještaj telekomunikacijskih uređaja te se nastavljaju radovi na izvedbi nasipa u budućem teretnom kolodvoru Zabok – rekli su iz Hrvatskih željeznica. Od 1. travnja, kako je već poznato, dionica pruge od Zaboka do Zaprešića zatvorena je za promet, a putnici se prevoze autobusima. Tako bi trebalo ostati najmanje šest mjeseci. Zbog tog je razloga u Zaboku za promet zatvorena Kolodvorska ulica koja je određena za mjesto „priručne“ stanice za autobuse.

'Moramo malo pretrpjeti'

Kako funkcionira promet te ima li pritužbi građana zbog regulacije prometa pitali smo i zabočkog gradonačelnika Ivana Hanžeka. Kaže, zadovoljan je kako teku radovi, ali i kako funkcionira prijevoz putnika. – Jedino čime nisam zadovoljan je ponašanje vozača koji se voze zatvorenom Kolodvorskom ulicom, a još gore je što se tamo i parkiraju pa onemogućavaju prometovanje autobusima – istaknuo je gradonačelnik Hanžek. Zadovoljan je, dodaje, kako teku radovi na modernizaciji pruge te građane moli za strpljenje. – Ako želimo imati prugu iz 21. stoljeća, moramo malo i pretrpjeti – zaključio je Hanžek.

Kazne

A nesavjesne vozače kažnjavala je i policija. Potvrdio nam je to glasnogovornik Policijske uprave krapinsko – zagorske Zoran Lončar.

– Od 1. travnja, zbog nepoštivanja prometnih znakova i vožnje Kolodvorskom ulicom, kažnjena su 32 vozača – istaknuo je Lončar te dodao da policija čini sve da bi se promet nesmetano i pravilno odvijao. Isto je tako dodao kako policijski službenici PP Krapina u doba najveće gužve, dakle, u jutarnjim satima od 7 do 8 sati ili negdje od 13.30 do 16 sati reguliraju promet kako se ne bi stvarale gužve i problemi. Što o novom načinu putovanja uspostavljenom nakon zatvaranja pruge kažu putnici, pokušali smo doznati u anketi.

BISERKA STEPAN, Donja Stubica


Zadovoljna sam organizacijom vožnje buseva do Zaprešića. Sve je u redu. Nije bilo kašnjenja. Putujem svaki dan, osim subote i nedjelje. Jedini problem je kaj iz Zaboka nemamo prijevoz do Stubičkih Toplica pa zbog toga znamo čekati 45 minuta.

MATO PIKIJA, Zagreb


Putujem iz Zagreba. Mora biti sve u redu. Ne treba dramatizirati oko toga da se moramo voziti autobusima. Supruga i ja putujemo 2-3 puta mjesečno.

MACA ŽEINSKI, Žeinci


Bila sam na Bračku pa putujem do Žeinca. Sve funkcionira kak je i bilo kad su vozili i vlakovi. U Žeincima autobusi stoje na okretalištu gdje inače i stoje ZET-ovi autobusi. Nije bilo nikakvih kašnjenja.

IVANKA NOVAK, Mirkovci (lijevo na slici)


Svaki dan putujem iz Zaboka do Glavnog kolodvora. Navečer se vraćam. Ovo nije bogzna kakva organizacija zasad. Jedanput se kasni pa ljudi znaju zakasniti i do pol sata na posel u Zagrebu pa se moraju pravdati svojim poslodavcima. Kad se vraćam doma iz Zagreba navečer, vele da idu dva autobusa do Zaboka, a ide ili jedan ili uopće nejde. Ja se nadam da se bude to popravilo.

BRUNO TURK, Kupljenovo


Idem iz Zaboka prema Kupljenovom. Ne putujem svaki dan nego povremeno. Sve je u redu s organizacijom buseva koji voze prema Zaprešiću. Nema kašnjenja.

JAGICA KANTOLIĆ, Pojatno


Putujem iz Zaboka do Pojatna. Super je organizirano. Malo se više vremena izgubi. Kasni se malo, nekih 5 minuta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook