Prethodni članak
Sljedeći članak

POSLJEDICE OLUJNOG VJETRA I KIŠE: Pojedini dijelovi županije bez struje

Zbog posljedica snažnog nevremena Zagorci su se ujutro na posao spremali pod svijećama. Ekipe HEP-a su na terenu i otklanjaju kvarove


 Snažno nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom sinoć oko dva iza ponoći zahvatila je i područje Krapinsko – zagorske županije uslijed čega je došlo do poremećaja u opskrbi električnom energijom,  a  na nekoliko lokacija vatrogasci su morali izaći na intervencije ispumpavanja vode iz podruma ili suterenskih prostorija. Zbog snažnog vjetra koji je rušio električne stupove i drveće, oštećena je niskonaponska mreža  tako da  pojedini dijelovi županije trenutno nemaju struje.

Vjetar je rušio i prometne znakove te je jedan takav srušen na izlazu s autoceste A2 Zagreb – Macelj na kružnom toku u Mokricama. Drveće se rušilo i na prometnice. Prema informacijama od dežurnog dispečera HEP-a u Zaboku  doznali smo kako je najviše poziva građana zbog nestanka struje bilo s područja D. Stubice, Zaboka, Klanjca, Oroslavja, Stubičkih Toplica. Struje nema ni na području Lobora, dio Zlatara te Zlatar Bistrice, a sve zbog pucanja vodiča, srušenih stabala na dalekovode... Najmanje poziva bilo je s područja Krapine. Sve raspoložive ekipe HEP-a poslane su na teren te  se nadaju da će tijekom dana otkloniti kvarove i štetu.

Vatrogasne postrojbe izlazile su i na tehničke intervencije - uklanjanja srušenih stabala s prometnica širom županije, izvjestio je Županijski centar 112 Krapina.  Puno vode, šljunka i blata nalazi se i na prometnicima što otežava promet vozačima. Vatrogasci su na čišćenju ceste intervenirali u centru Zaboka, u blizini gradske tržnice. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook