Prethodni članak
Sljedeći članak

PODRŽITE ŽUTE LAVOVE: Košarkaši Zaboka danas protiv Splita

Riječ je o posljednjoj utakmici Zaboka u tekućoj godini

  • foto: arhiva - KK Zabok

    foto: arhiva - KK Zabok


Za kraj tekuće godine pred košarkašima Zaboka je još jedan težak zadatak. Na megdan im danas od 19 sati stiže Split, stručno predvođen izbornikom Ivicom Skelinom, ali s niz kvalitetnih košarkaša kao što su Amerikanac Scott, te naši domaći igrači Flipović, Marčinković, Širko i oporavljeni Kedžo. Bit će to pravi ispit za Perinčićeve pulene. Iako statistika i položaj na tablici to ne sugeriraju, svima je jasno da Split ima u ovom trenutkuk kvalitetniji roster u odnosu na Zabok. No isto tako splitski žuti nemaju još ni jednu gostujuću pobjedu, za razliku od zabočkih žutih koji na gostovanjima imaju stopostotan učinak. S druge strane Zabok doma ima samo jednu pobjedu, dok je Split stopostotan.


I dok Zabok na poziciji playa ima samo Kapustu, Split je upravo najjači na toj poziciji ima čak četiri kvalitetna igrača: Scotta, Kalajžića i Filipovića, koji uz organizaciju igre imaju i dobar šut. Njihovom rotacijom trener Skelin pokušati će izmoriti Kapustu. Za to je vrlo važno da organizacijski pomognu Kalpić i Marić. Gosti i pod košem imaju tri robusna igrača, pa će tako Vlaiću morati pomoći Črnjević i Vrlika. Za Zabok bi bilo najbolje da utakmica ode na manji broj koševa, jer bi zabočki žuti tada mogli iznenaditi splitske žute, koji imaju veću rotaciju.


Statistički pokazatelji vrlo su izjednačeni, pa vjerujemo da se Zabok može suprotstaviti nekoć najboljoj europskoj košarkaškoj momčadi, za što će trebati i te kako potpora navijača, koja vjerujemo ni ovaj puta neće izostati.
-Čeka nas izuzetno teška utakmica. Split je momčad koja nam kompozicijski najviše ne paše. Imaju tri agresivna playa i tri teška centra. No što je tu je. Ovaj tjedan radit ćemo na pronalaženju rješenja kako da ih iznenadimo i pobjedimo. Najvažnije je da damo 100% od svojih mogućnosti. Pozivam navijače da nas još jednom podrže i pomognu nam na putu prema pobjedi.-riječi su trenera Zaboka, Ivana Perinčića.


Ovo će ujedno biti i posljednja utakmica Zaboka u tekućoj godini. Preostale dvije utakmice iz prvog dijela sezone, protiv Cibone i Hermes Analitice odigrat će se u siječnju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook