Prethodni članak
Sljedeći članak

Podizanje svijesti građana o odgovornom postupanju s otpadom

U sklopu projekta 'Zeleno srce Zagorja' održane su dvije javne tribine


Proteklog utorka u Bedekovčini te u srijedu, u Svetom Križu Začretju, u sklopu projekta „Zeleno srce Zagorja“ održane su javne tribine o gospodarenju otpadom.

Cilj javnih tribina je educirati, potaknuti raspravu i podići svijest fizičkih i pravnih osoba u području održivog gospodarenja otpadom, a sve kako bi naše životno okruženje učinili boljim, a budućim generacijama ostavili u nasljeđe zdraviji i čišći planet. Organizaciju i vođenje javnih tribina provodila je tvrtka Interkonzalting d.o.o., a prezentacije su održale stručnjakinje iz područja gospodarenja otpadom Dubravka Bačun i prof.dr.sc. Sanja Kalambura. Uz njih na obje tribine sudjelovali su i predstavnici tvrtki koje na području navedenih jedinica lokalne samouprave obavljaju uslugu zbrinjavanja komunalnog i biorazgradivog otpada. Projekt „Zeleno srce Zagorja“ sufinanciran je od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta i prihvatljivih troškova iznosi 588.624,54 kuna.

Iz Kohezijskog fonda odobreno je sufinanciranje projekta od 85% ili 500.000 kuna. Ostatak od 15% osigurano je kroz Proračun Općine Sveti Križ Začretje kao nositelja projekta i Općine Bedekovčina kao sunositelja projekta. Cilj projekta Zeleno srce Zagorja je izgraditi svijest građana s područja općine Sveti Križ Začretje i općine Bedekovčina o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, sa posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. Postizanjem cilja, očekuje se smanjenje količine otpada odloženog na odlagalište otpada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook