Prethodni članak
Sljedeći članak

Podignuta optužnica protiv petorke koja je dizala u zrak bankomate u nekoliko županija, pa i u Zagorju

Ukrali su više stotina tisuća kuna, a djelovali su na području Primorsko-goranske, Zagrebačke, Istarske i Krapinsko-zagorske županije


Riječko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv petorice hrvatskih državljana (41, 35, 37, 31 i 42 godine) zbog počinjenja više kaznenih djela nakon namjerno izazvanih eksplozija bankomata, kojima su se domogli više stotina tisuća kuna, pišu Vijesti.hr.

Tužiteljstvo ih tereti za četiri kaznena djela teških krađa, šest teških krađa u pokušaju i dvije neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, priopćilo je u četvrtak Državno odvjetništvo. Optuženi su da su, zajedno i dogovorno, od 27. lipnja prošle do 22. ožujka ove godine na području Primorsko-goranske, Zagrebačke, Istarske i Krapinsko-zagorske županije uporabom plinovite eksplozivne smjese izazvali eksplozije bankomata, zbog kojih je došlo do njihova oštećenja, prenose Vijesti.hr.

To su činili u nakani da se domognu veće količine novca kao nepripadne imovinske koristi, a prema prethodnim dogovorima i međusobno podijeljenim ulogama u pljačkama. Nakon eksplozije su iz unutrašnjosti bankomata uzeli više stotina tisuća kuna. Optužnicom hrvatske državljane tereti da su na isti način u šest navrata, uporabom plinovite eksplozivne smjese, izazvali eksplozije koje nisu oštetile bankomate u dovoljnoj mjeri da bi iz njih mogli uzeti novac, nakon čega su napuštali mjesto događaja. Optuženi su i da su se, radi počinjenja kaznenih djela, u dva navrata koristili osobnim vozilima trećih osoba bez njihova znanja i privole.Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv četvorice okrivljenika produlji istražni zatvor zbog od opasnosti ponavljanja kaznenog djela, pišu Vijesti.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook