Prethodni članak
Sljedeći članak

[POČINJE PREGRADSKO LJETO] Koncerti, izložbe, radionice i proštenja


Koncerti, izložbe, radionice i proštenja očekuju vas i ovog Pregradskog ljeta koje će trajati od 13. lipnja do 31. kolovoza. Događanja u sklopu sad već tradicionalnog ljetnog programa u Pregradi započinju danas u 17 sati završnim koncertom Glazbene škole Pregrada na Trgu Gospe Kunagorske. Glazbena događanja nastavljaju se i sljedećeg dana, kada Klapa Kmeti priređuje drugo izdanje koncerta „Naš frtalj Evrope“ na terasi Gradske kavane. Osim klape Kmeti očekuju vas i gošće - vrhunski ženski vokalni sastav Queentete iz Krapine. U okviru projekta #Za BITI +54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost u subotu 15. lipnja u Muzeju grada Pregrade otvara se Putujuća izložba radova izrađenih tehnikom veza i filcanja koje su proizvele sudionice na radionacama.

Kao i svake godine, na blagdan Tijelova, u četvrtak 20. lipnja na blagoslovu u Pregradi okupljaju se motociklisti policajci Blue Knights LawEnforcementMotorcycle Club”, a blagoslov organizira podružnica “Plavi vitezovi Croatia VII. Posebnost tog blagoslova je u tome što ga predvodi kapelan kluba zagorske Moto udruge “Plavi vitezovi”, belgijski svećenik DirkVannetellbosch iz Bruxellesa, član belgijskog Chaptera LE MC “Blue Knights Belgium VIII”. Vlč. Dirk svake godine svojim motorom prelazi 1400 kilometara, kako bi predvodio misno slavlje u pregradskoj crkvi Uznesenja BDM i udijelio blagoslov hrvatskim bikerima.

U subotu 22. lipnja večer provedite na terasi Gradske kavane uz jazz Aljoše Mutića, a posljednju subotu u mjesecu lipnju otputite se na Vinagoru u Robijevu dolinu na QuadVenture Team ATV Challenge na druženje i vožnju u nesmetanoj atmosferi kroz netaknute dijelove prirode pregradskog krajolika. Istoga dana Gradska knjižnica i Muzej Zlatko Dragutin Tudjina organiziraju dječju slikarsku koloniju na otvorenom na Trgu Gospe Kunagorske, a lipanj zatvaraju Ratkajke, svojim prvim samostalnim koncertom „Ljeto u notama“ na Vinagori.

U srpanj ulazimo likovnom radionicom za djecu u OŠ Janka Leskovara Pregrada. Potom u subotu 6. srpnja DVD Stipernica organizira tradicionalno vatrogasno natjecanje – Kup DVD-ova na kojem sudjeluju brojna dobrovoljna vatrogasna društva iz cijele županije. Od 7. srpnja očekuju vas proštenja i misna slavlja na Vinagori, Marincima, Plemenšćini, Pavlovcu, Valentinovu i u Pregradi koja će trajati do 16. kolovoza. Također, od sredine srpnja pa do sredine rujna u Muzeju grada Pregrade možete pogledati izložbu starih fotografija u organizaciji Udruge Kostelskih žena „Kostel 1940.-1980., sjećanje na vlč. Josipa Rukelja.

Krajem kolovoza u Gradskoj kavani održat će se i dječji disko u organizaciji Društva Naša djeca Pregrada, a program Pregradskog ljeta završava Danima Kostela 31. kolovoza kada vas očekuju zanimljivi sportski susreti i igre.

- Družimo se zajedno i ovog ljeta u Pregradi - pozivaju organizatori.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook