Prethodni članak
Sljedeći članak

POČETAK SOLISTIČKE POP KARIJERE: Barbara Suhodolčan potpisala ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records

Mlada Zagorka i glazbenica Barbara Suhodolčan potpisala je ekskluzivni ugovor za Croatia Records kojim započinje svoju solističku pop karijeru, a njezin prvi singl očekuje nas već krajem siječnja 2021. godine


Mlada Zagorka i glazbenica Barbara Suhodolčan potpisala je ekskluzivni ugovor za Croatia Records kojim započinje svoju solističku pop karijeru, a njezin prvi singl očekuje nas već krajem siječnja 2021. godine.

Barbara je rekla kako će se ovim projektom realizirati ideje koje se joj godinama vrte glavom. - Ova godina je bila potpuno drugačija od svih prijašnjih i donijela je puno loših stvari, ali i nešto dobrih. Osim što smo zaista mogli provoditi više vremena sa svojim najbližima, imali smo vremena i za razmišljanje i promišljanje. Meni je konkretno donijela priliku da realiziram puno ideja koje mi se vrte glavom već godinama. Jedna od njih je upravo izlazak mog prvog singla i jedan novi put prema pop glazbi uz naravno, put koji već godinama gradim i dalje ću ga nastaviti graditi, a to je klasična glazba – kazala je.

 

Kruna cijele priče

Ono što je okrunilo cijelu ovu priču je suradnja s Croatia Recordsom, odnosno potpisivanje ekskluzivnog ugovora. - Velika mi je čast što će moju prvu pjesmu, a jednog dana i cijeli album izdati eminentna, ujedno i najstarija i najveća hrvatska diskografska kuća. Jako sam sretna što im se svidjela moja ideja i moja glazba i drago mi je što u tome vide "ono nešto" – rekla je Barbara.

 

Nagrade i priznanja

Vrsna sopranistica Barbara Suhodolčan, inače kćer popularnog glazbenika i pjevača zabavne glazbe Rajka Suhodolčana, vanjska je suradnica i solistica Orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske. Debitirala je 2017. godine ulogom Amalie u Verdijevoj operi „I masnadieri“ u Kini gdje je među 28 glazbenika iz cijelog svijeta predstavljala svoju Hrvatsku. Početak je to sjajnog putovanja koje nastavlja brojnim nastupima na kojima surađuje i s velikim brojem cijenjenih dirigenata i orkestara. Za svoj dosadašnji rad dobila je nekoliko međunarodnih i državnih nagrada i priznanja, a uz sve se izdvajaju i uspješni koncerti izvan Hrvatske (Slovenija, Mađarska, Austrija, Njemačka, Italija, Francuska, Irska, Poljska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovačka, Bugarska, Kina, Kanada). Pohađala je nekoliko prestižnih seminara solo pjevanja s cijenjenim pedagozima i pjevačima.

 

U ulozi kantautorice

Njezina pjesma se zove "Ne fališ mi ti" i govori o jednom tipičnom negiranju i zatomljavanju osjećaja prema nekome, ali nije ni tužnog, ni sjetnog karaktera, zapravo je plesna i vrlo „catchy“. - Želim da glazba koju pišem ne bude naporna ni pretenciozna, želim da bude opuštajuća i svakodnevna, glazba koju ćete pjevušiti i uz koju ćete uživati u danu – ističe. Barbara je i kantautorica, napisala je glazbu i tekst za svoju prvu pjesmu, a u pitanju je pop zvuk s primjesama jazza, swinga, retro popa i drugih žanrova. Ono što je važno istaknuti je da su svi instrumenti snimani uživo, nema nikakvih umjetnih zvukova. Uz pjesmu stiže i videospot, ali Barbara još nije željela otkriti detalje - Glazbu i tekst za pjesmu potpisujem ja, a aranžman dijelim s Ninom Krznarom, koji je ujedno napravio i završni mix, ali i odsvirao dionicu kontrabasa u samoj pjesmi. Finalni "glanc" napravio je Neno Belan. Gitaru je odsvirao Tomislav Presečki, klavijature Filip Gjud, bubnjeve Mario Klarić, trubu Krunoslav Zver i trombon Marin Ferketin. Sve redom genijalni i akademski muzičari – rekla je i dodala kako u svojoj skladateljskoj ladici ima još puno pjesama, neke novije, neke starije, koje još nisu ugledale svjetlo dana. - Sad kad sam konačno pronašla svoj zvuk i shvatila kakvu glazbu želim raditi, sad ću to početi dijeliti s drugima. Nadam se da će se ljudima svidjeti, jer ja vjerujem u glazbu koju skladam – poručila je.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook