Prethodni članak
Sljedeći članak

POČELE PRIPREME KK ZABOK: Ivan Tomas pokrenuo zabočke košarkaše

Ovo je dvanaesta sezona koju Zabok igra u elitnom društvu

  • Sportski direktor Črnjević u društvu prinova Šarca, Galića, Tomasa, Anzulovića, Prolete i Hohnjeca

    Sportski direktor Črnjević u društvu prinova Šarca, Galića, Tomasa, Anzulovića, Prolete i Hohnjeca


Dan nakon blagdana Velike Gospe, novi trener Zaboka, Ivan Tomas, obavio je prozivku i prvi trening u svom novom klubu. Ovo je dvanaesta sezona koju Zabok igra u elitnom društvu, a Tomas je tek treći trener, nakon dugogodišnje vladavine Dragutina Črnjevića i Ivana Perinčića koji je odradio prošlu sezonu. Tomas je inače bio prvi pick sportskog direktora Dragutina Črnjevića već prošle sezone, no ta se ideja nije uspjela realizirati, već je trebalo pričekati neko vrijeme. Na prvoj prozivci Tomasu su se odazvali kapetan Antonio Črnjević, Martin Tuđen, Zvonimir Ćutuk, Patrik Jambrović, novo pridošli igrači pod ugovorom Aljoša Šarac, Andro Anzulović, Domagoj Proleta i Roko Galić, te juniori Franjo Elčić, Mihael Tomić, Karlo Borovčak i Filp Svečnjak. Nakon uvodnog Tomasovog izlaganja, igračima su se obratili i dobrodošlicu ima zaželjeli predsjednik Ozren Hanžek i sportski direktor Dragutin Črnjević.

- Pamtit ću ovaj dan po lijepoj dobrodošlici. Rekao sam sportskom direktoru Črnjeviću da je ova dvorana napravljena ranije, da se još ne bi ostavio košarke. Atmosfera je bila prava radna i jako sam zadovoljan pristupom igrača na prvom treningu, a nadam se da će tako biti i nadalje. Dobri bi nam došli još jedan bek i visoki igrač, ali nećemo ništa žuriti, idemo korak po korak, pa ćemo u hodu procijeniti što nam nedostaje –riječi su Ivana Tomasa nakon prvog samostalnog seniorskog treninga.

Mihael Tomić u U-14 reprezentaciji

Mihael Tomić odradio je sam taj prvi trening, a već sutradan krenuo je put Daruvara na pripreme U-14 reprezentacije Hrvatske.

Mihael Tomić

- Ponosan sam na što je Mihael pozvan u reprezentaciju. Dokaz je to kvalitetnog rada našeg omladinskog pogona – riječi su njegovog trenera, Roberta Leža, koji će Tomasu biti pomoćni trener.
I dok su Aljoša Šarac i Andro Anzulović već provjerena prvoligaška imena, Roko Galić i Domagoj Proleta imaju prvoligaško iskustvo, ali još uvijek traže potpunu afirmaciju, koja će nadamo se stići već ove sezone.

- Prihvatio samo ponudu Zaboka koja je bila sasvim korektna. Znam da je Zabok zdrava sredina i nadam se što boljem uspjehu kako kluba, tako i osobnom. Prvi trening bio je odličan, prvi dio odradili smo s kondicijskim trenerom, poslije s glavnim i stvarno sam zadovoljan – prenio nam je prve dojmove Roko Galić.

- Nakon prošle prve prvoligaške sezone u Zagrebu odlučio sam se za Zabok, što je za mene korak više. Zabok je zrela i zdrava sredina, ima kvalitetne igrače i trenera koji voli raditi s mladim igračima. Klub je ambiciozan i mislim da sam donio pravu odluku. Prvi dojmovi su odlični – izjavio nam je srebrni junior Domagoj Proleta. Poslije treninga on i Galić tražili su trenera Tomasa za još dodatnih 50 šuteva i naravno ju dobili.

Nikad brojniji stožer

Zabok nikad u sezonu nije ušao s brojnijim stožerom. Tomasu će uz Leža pomoćni trener biti i Kristian Hohnjec, a tu su naravno i kondicijski trener Nikola Suntešić, te maser Dejan Lež, dobri duh ove momčadi. Hohnjecu je ovo prvi trenerski pokušaj, no već dugo participira u košarci. Prvo je bio novinar, a još uvijek se bavi skautingom za poznatu agenciju Synergy, koja radi skauting za cijeli svijet, pa će Hohnjec sigurno taj posao dobro raditi i za Zabok.

- Rado sam se odazvao pozivu sportskog direktora Črnjevića. S obzirom na moje godine i ljubav prema košarci ovo je jedan logičan korak za mene. Drago mi je što trenerski posao mogu učiti od takvih igrača kao što su Ivan Tomas i Robert Lež. S njima ću steći potrebno iskustvo i nadam se da je ovo uspješan početak moje buduće trenerske karijere. Momčad je renovirana, ima dosta mladih igrača i vjerujem da će trener Tomas do početka protiv Alkara ove igrače dovesti na vrhunsku razinu – riječi su samozatajnog Kristiana Hohnjeca.

Početkom rujna momčad će krenuti na pripreme u Terme Olimje, a već je izvjesno da će se na Katranovom memorijalu, koji će se održati 21. i 22. rujna, uz Zabok odazvati Gorica, Bosco i Cedevita. Do onda će Zabok brusiti formu kroz niz pripremnih utakmica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook