Prethodni članak
Sljedeći članak

Počele kvalifikacije za 3. memorijalni kuglački turnir „Vladimir Huis-Golubek“

Kvalifikacije su započele 6. veljače, a trajat će sve do 22. ožujka

  • foto: arhiva (najbolji rekreativci u 2018.)

    foto: arhiva (najbolji rekreativci u 2018.)


I ove će se godine, po treći puta za redom,  na zabočkoj kuglani održati memorijalni turnir „Vladimir Huis-Golubek“, u čast na kuglačku legendu i voljenog Zabočanina, koji je mnogima ostao u lijepom sjećanju. Kao i prošle godine turnir će se odvijati u dvije kategorije. Oni aktivni kuglači u kvalifikacijma će igrati 120 mještovito (60 čišćenje+60 pune).

Nastup u kvalifikacijama iznosi 60 kuna. Budu li nezadovoljni nastupom u kvalfikacijama, igrači i ili igračice mogu ga ponoviti uz dodatnu kotizaciju od 60 kuna. Završni turnir igraju 13 najboljih iz  kvalifikacija, najbolje plasirana kuglačica, najboje plasirani kuglač iz 3. lige i prošlogodišnji pobjednik Luka Bolanča. Pobjede Bolanče od prošle godine najbolje govori o velikoj kvaliteti ovog turnira, a ove bi godine trebala biti još žešća konkurencija, jer su nagrade gotovo udvostručne. U slučaju da u kvalifikacijama više igrača ima isti rezultat, boljeplasirani bit će onaj s više nastupa, drugi je kriterij bolji prosjek, a treći bolje čišćenje.

Finale se igra na 120 mješovito (60+60), a kreće se od nule. U slučaju istog broja čunjeva u finalu, boljeplasirani je onaj igrač ili igračica s boljim čišćenjem, a dodatni je kriterij manji broj promašaja. Pobjednik turnira dobit će novčanu nagradu od 2.000 kuna, pehar i prijelzani pehar na godinu dana, za drugo mjesto predviđeni je nagrada od 800 kuna i pehar, a za treće 500 kuna i pehar, a uz to će najbolje pojedinci dobiti i vrijedne nagrade sponzora.

Rekreativci će u kvalifikacijama igrati 20 hitaca, po 5 u pune i  po 5 u čišćenje na svakoj stazi. Za nastup u kvalifikacijama valja izdvojiti simboličnih 10 kuna, a za svaki slijedeći ukoliko niste zadovoljni 5 kuna. Igrači i igrači ispod 16 godina ne plaćaju kotizaciju. U ovoj konkurenciji ne smiju nastupiti registrirani igrači koji su stariji od 16 godina. Završni turnir igraju 16 najboljih, sistemom duplog knock-outa, koji svakom igraču omogućuje jedan poraz, dok u finalu nema repasaža. Finale će se igrati na 2 seta, 5 pune + 5 čišćenje. U slučaju istog broja čunjeva, baca s 11. udarac ili sve dok netko ne sruši više čunjeva. Prvoplasirani u konkurenciji rekreativaca dobti će 500 kuna, pehar i prijeazni pehar, drugoplasirani 300 kuna i pehar, a trećeplasirani 200 kuna i pehar, a predviđene su i dodatne nagrade sponzora.

Kvalifikacije su započele 6. veljače, a trajat će sve do 22. ožujka. Završni turnir održat će se 24. ožujka. Dobrodošli su svi, a dodatne informacije o turniru mogu se dobiti na broj mobitela 099/7007-627 (Filip Sedlar) ili na mail: [email protected] .

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook