Prethodni članak
Sljedeći članak

Počela izgradnja ceste Žežlji – Drnetići, koja spaja dva naselja i dvije županijske ceste

Ukupna vrijednost investicije je 882 tisuće kuna, a krenuli su pripremni odnosno zemljani radovi


U Hrašćini je ovih dana započela sanacija odnosno izgradnja ceste Žežlji – Drnetići, što je investicija vrijedna oko 370 tisuća kuna, uključujući i nadzor nad radovima. Kako kaže načelnik Općine Branko Tukač, radi se o prvoj fazi izgradnje, odnosno o zemljanim i pripremnim radovima.

Alternativna prometnica

– Za ovaj projekt od Ministarstva regionalnog razvoja dobili smo 150 tisuća kuna, a nakon ovih pripremnih radova, iduće godine planiramo i asfaltiranje ceste, što također stoji oko 400 tisuća kuna, dakle ukupna vrijednost investicije je 882 tisuća kuna – istaknuo je načelnik Tukač. Dužina ceste je 800 metara, a pripremni radovi izvršit će se na cijeloj dionici. Značaj ove prometnice je velik za mještane općine Hrašćina. – ova cesta spaja Gornji i Donji Domovec i ona je alternativna prometnica u slučaju zatvaranja županijske ceste 2171, na kojoj se često pojavljuju klizišta. Već ih je 7 sanirano od strane ŽUC – a, pa u slučaju pojave novog klizišta ili radova na toj cesti, s uređenjem ove proemtnice Žežlji – Drnetići, imamo alternativni pravac, da možemo ići prema Brezničkom Humu bez putovanja dodatnih 20 km okolo te da mještani iz Hrašćine i Gornjaka mogu stići u centar Trgovišća – istaknuo je načelnik Tukač, dodavši da cesta spaja dva dijela naselja i dvije županijske ceste, ŽC 2171 i 2172.

Starinci - Trgovišće

Također pripremni, zemljani radovi završeni su i cesti Starinci – Trgovišće, dužine 600 metara. – Sada slijedi polaganje asfalta i kanalica, a s tim uređenjem cesta će dobiti pola metra širine, pa će biti sigurnija i bolja za prometovanje – ističe načelnik Tukač. Nastavljaju se i radovi na popravcima puteva na području općine. – Uređuju se i poravnavaju putevi, popravlja makadam te čiste kanali u Gornjakima, Maretićima, Husincu, Vrbovu, Habekovom Jarku. To su sve manji radovi, u vrijednosti oko 60 tisuća kuna. Radi se uglavnom o spojnim cestama i pripremama za zimske uvjete – navodi načelnik. Nastavlja se i proširenje LED rasvjete u Habekovom Jarku, uz glavnu cestu, dijelu zaselka Kovačički, a slijedi i postavljanje 20 – ak rasvjetnih tijela prema Grđanima. – Čekamo i otvaranje natječaja LAG – a Prizag i Mjere 7.4.1., natječemo se za 400 tisuća kuna kojima bismo uredili okoliš mrtvačnice. Nakon blagdana Svih svetih kreće i sanacija divljeg odlagališta otpada iz groblja, što je investicija vrijedna 20 tisuća kuna, od čega smo od Županije dobili 15 tisuća kuna – dodaje Tukač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), zbog vjetra.  Do 05:00 sati ujutro zatvorena je brza cesta Soli...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program