Prethodni članak
Sljedeći članak

Počela izgradnja ceste Žežlji – Drnetići, koja spaja dva naselja i dvije županijske ceste

Ukupna vrijednost investicije je 882 tisuće kuna, a krenuli su pripremni odnosno zemljani radovi


U Hrašćini je ovih dana započela sanacija odnosno izgradnja ceste Žežlji – Drnetići, što je investicija vrijedna oko 370 tisuća kuna, uključujući i nadzor nad radovima. Kako kaže načelnik Općine Branko Tukač, radi se o prvoj fazi izgradnje, odnosno o zemljanim i pripremnim radovima.

Alternativna prometnica

– Za ovaj projekt od Ministarstva regionalnog razvoja dobili smo 150 tisuća kuna, a nakon ovih pripremnih radova, iduće godine planiramo i asfaltiranje ceste, što također stoji oko 400 tisuća kuna, dakle ukupna vrijednost investicije je 882 tisuća kuna – istaknuo je načelnik Tukač. Dužina ceste je 800 metara, a pripremni radovi izvršit će se na cijeloj dionici. Značaj ove prometnice je velik za mještane općine Hrašćina. – ova cesta spaja Gornji i Donji Domovec i ona je alternativna prometnica u slučaju zatvaranja županijske ceste 2171, na kojoj se često pojavljuju klizišta. Već ih je 7 sanirano od strane ŽUC – a, pa u slučaju pojave novog klizišta ili radova na toj cesti, s uređenjem ove proemtnice Žežlji – Drnetići, imamo alternativni pravac, da možemo ići prema Brezničkom Humu bez putovanja dodatnih 20 km okolo te da mještani iz Hrašćine i Gornjaka mogu stići u centar Trgovišća – istaknuo je načelnik Tukač, dodavši da cesta spaja dva dijela naselja i dvije županijske ceste, ŽC 2171 i 2172.

Starinci - Trgovišće

Također pripremni, zemljani radovi završeni su i cesti Starinci – Trgovišće, dužine 600 metara. – Sada slijedi polaganje asfalta i kanalica, a s tim uređenjem cesta će dobiti pola metra širine, pa će biti sigurnija i bolja za prometovanje – ističe načelnik Tukač. Nastavljaju se i radovi na popravcima puteva na području općine. – Uređuju se i poravnavaju putevi, popravlja makadam te čiste kanali u Gornjakima, Maretićima, Husincu, Vrbovu, Habekovom Jarku. To su sve manji radovi, u vrijednosti oko 60 tisuća kuna. Radi se uglavnom o spojnim cestama i pripremama za zimske uvjete – navodi načelnik. Nastavlja se i proširenje LED rasvjete u Habekovom Jarku, uz glavnu cestu, dijelu zaselka Kovačički, a slijedi i postavljanje 20 – ak rasvjetnih tijela prema Grđanima. – Čekamo i otvaranje natječaja LAG – a Prizag i Mjere 7.4.1., natječemo se za 400 tisuća kuna kojima bismo uredili okoliš mrtvačnice. Nakon blagdana Svih svetih kreće i sanacija divljeg odlagališta otpada iz groblja, što je investicija vrijedna 20 tisuća kuna, od čega smo od Županije dobili 15 tisuća kuna – dodaje Tukač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook