Prethodni članak
Sljedeći članak

Počekal i Kuharić 'prve brazde' Zagorja

Pobjednici županijskog natjecanja orača predstavljat će Krapinsko – zagorsku županiju na državnom natjecanju u Suhopolju


Stjepan Počekal iz Peršavesi pobjednik je 13. natjecanja orača Krapinsko – zagorske županije u kategoriji plugova ravnjaka, dok je u kategoriji plugova premetnjaka prvo mjesto pripalo Tomislavu Kuhariću iz Vinipotoka. Počekal i Kuharić predstavljat će našu županiju na državnom natjecanju orača u Suhopolju u Virovitičko – podravskoj županiji.

Županijsko natjecanje orača održalo se danas na parceli u Poduzetničkoj zoni u Zlatar Bistrici u organizaciji Krapinsko – zagorske županije, Udruge natjecatelja u oranju KZŽ i Savjetodavne službe, a natjecalo se osam orača i jedna oračica.

Drugo mjesto u kategoriji pluga ravnjaka osvojio je Božidar Domitran iz Martinščine, a treće Vilko Kukec iz Belca, dok je u kategoriji plugova premetnjaka drugo mjesto pripalo Dragutinu Matoku iz Marije Bistrice, a treće Dragomiru Jadeku iz Zaboka. Nagrade i priznanja dodijelili su predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook