Prethodni članak
Sljedeći članak

POBJEDNIČKI RECEPT ZAGORSKOG CHEFA: Evo kako pripremiti pitu od izabele

Kuhar Marko Šturlan iz Punkt Beer House - a oduševio je žiri svojim glavnim jelom, a pogotovo desertom


Marko Šturlan, kuhar iz Punkt Beer House, na prošlotjednoj manifestaciji Chtef - Zagorski chef odnio je pobjedu u konkurenciji od sedam vrhunskih zagorskih kuhara. Predsjednik žirija Tomislav Špiček rekao je kako je Markovo glavno jelo bilo vrlo ukusno, no da je desert, Pita od izabele i badema, bila božanstvena. - Tako dobar desert već dugo nisam jeo - rekao je Špiček. Po objavi vijesti o pobjedniku manifestacije, upravo su nas čitatelji tražili pobjednički recept. U suradnji s Punkt Beer House - om donosimo vam Markov recept ga glavno jelo i desert koji je oduševio žiri. 

PEČENA SVINJSKA KOLJENICA
Svježu koljenicu začiniti solju, paprom i češnjakom. Meso ostaviti odležano nekoliko sati u hladnjaku. S malo masti meso peći na 160 C, oko 3 sata. Povremeno okretati meso i polijevati. 20 minuta prije kraja pečenja pojačati temperaturu na 200 C, da meso dobije hrskavu koru.
SARMICE OD KRUMPIRA
Kuhani krumpir oblikovati i omotati špekom. Začiniti solju i paprom. Listove kiselog kupusa umotati  oko krumpira, zatim napraviti male sarmice. Sarmice kuhati u temeljcu i poslužiti uz pečenu koljenicu.
DESERT IZABELA
Napraviti tijesto od maslaca, jaja, brašna, badema i šećera. Podijeliti na dva jednaka dijela. Polovicu tijesta utisnuti u kalup za pečenje. Tijesto peći 15 minuta na 160 C. Na pečeno tijesto staviti bobice grožđa izabela, te pokriti drugim polovicom tijesta. Peći još 20 minuta na 160 C. Uz kolač poslužiti umak od vanilije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook