Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjeda Ivančice za povratak na prvo mjesto

Domaćini su krenuli agresivnije i već u prvih 5 minuta stvorili dvije vrlo dobre prigode


Veliki derbi 2. zagorske lige u nedjelju je odigran u Zlatar Bistrici. Sastale su se dvije do ove utakmice vodeće ekipe. Drugoplasirana Ivančica dočekala je vodeće Jedinstvo. I jedni i drugi imali su prije utakmice žaliti za propuštenim. Znate onu ''kaj bi bilo da je bilo''. E da nismo izgubili u Dubrovčanu i Belcu, pitali su se domaćini. Eh, da nismo prosuli doma 5 bodova protiv Toplica i Pregrade. A tek poraz u Loboru? S nevjericom se sigurno sjećaju u Svetom Križu Začretju. Dio se mogao popraviti pobjedom u međusobnom susretu, s tim da Ivančica ima i utakmicu više. Sve to ovoj je utakmici dalo dodatnu draž.

M. Jurković za 1:0

Domaćini su krenuli agresivnije i već u prvih 5 minuta stvorili dvije vrlo dobre prigode. U 2. minuti Paulu Lekaju u obrani gostiju loptu je oduzeo Goran Mikulec i spustio se sam prema golmanu Damiru Jambreku, ali je pucao pored gola. U 5. minuti pak iz dobre pozicije s 15 metara pucao je Mario Šumiga, ali Jambrek brani. Na drugoj strani prvi pokušaj bilježimo u 9. minuti, kada se nakon kontre s loptom na 16 metara našao Matija Piljek, ali Goran Pelko otklanja opasnost. U 11. minuti Denis Lekaj pokušava iz slobodnjaka, ali pogađa živi zid domaće momčadi. Domaćini inicijativu pretvaraju u vodstvo u 21. minuti. Goran Mikulec je primio jednu dugu loptu i izbio sam pred Jambreka, koji mu brani udarac sa 8 metara. No, lopta se odbija na 18 metara, gdje ju iz prve puca Marko Jurković, neobranjivo za gostujućeg golmana. U 23. minuti kontra domaćina po lijevoj strani i duga lopta na Mikulca skroz na drugu stranu, koji puca, no Jambrek opet brani. U 35. minuti Jedinstvo izvodi kontru u 3 dodavanja. Lopta dolazi do Mihaela Dleska, koji puca s 18 metara, no Matija Nuli je na mjestu. U 37. minuti zadnji pokušaj domaćina u prvih 45 minuta. Po lijevoj strani se probio Hrvoje Haban, nabacio, a glavom opet puca Mikulec. Jambrek je opet siguran.

Borbena Ivančica do važne pobjede

I u nastavak Ivančica ulazi s odličnom šansom. U 47. minuti sam iskosa s 15 metara ostaje Mikulec, ali ne puca, nego komplicira i gura loptu za nikoga pa prilika propada. Nakon što je Šumiga imao još jednu prigodu u 49. minuti, u 51. Jedinstvo izjednačava. Jedna lopta odbila sa na 25 metara do Dražena Lončara koji puca. Nuli je nesiguran i skliska lopta bježi mu iz ruku i preko njega odlazi malo iza crte za 1:1. U 53. minuti s 25 metara malo iskosa iz prve je odlično pucao Krunoslav Poljak, a Jambrek brani ispod same prečke. U 66. minuti u napadu gostiju duga lopta na lijevu stranu na Dleska koji puca tik pored gola. I onda u 68. minuti obrani gostiju bježi Jurica Havoić, kojeg u kaznenom prostoru ruši Jambrek. Siguran sa 11 metara bio je Robert Tukač za 2:1. U 70. minuti nakon gužve pred Jambrekom lopta završava u prečki, ali ionako je bilo označeno zaleđe. U 70. minuti Tukač puca iz slobodnjaka sa 30 metara, ali po sredini točno u Jambreka. No, u 77. minuti 3:1. Odlično je loptu primio Marko Jurković, pucao po podu s 10 metara, Jambrek je obranio, ali Šumiga gura odbijanac u prazan gol. U 82. minuti Ivančica rješava sve dvojbe. Nakon ubačene lopte i puno odbijanaca u gužvi se najbolje snašao Vjekoslav Junković i s nekoliko metara poslao loptu u mrežu za 4:1. Odmah u 82. minuti na drugoj strani pucao je Matija Balaško, malo preko gola. Nova gužva pred golom Jambreka u 84. minuti, ali nabačenu loptu Havoića, golman gostiju hvata. U 86. minuti puca i Šumiga iskosa, s 12 metara, a Jambrek brani. U završnici, u 88. minuti Nuli brani jedan pokušaj gostujućeg napadača, a nakon kornera uslijedila je kontra domaćina, koju ipak sprječava Jambrek. Do kraja nije više bilo prilika. Vrijedna je to pobjeda Ivančice, kojom se opet vratila na 1. mjesto.

Mario Prelčec, trener NK Ivančica:

''Težak teren, vrlo dobar protivnik, ali bili smo borbeni, iskorsitili svoje šanse i zasluženo pobijedili.''

Robert Veček, trener NK Jedinstvo:

''Nema se baš puno komentirati. Domaćin je bio borbeniji i zasluženo po jedio. Mi, umjesto da se dignemo nakon 1:1, još padnemo. Čestitke mom suigraču Čoni (Mario Prelčec) na pobjedi i sretno dalje.''

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook