Prethodni članak
Sljedeći članak

Plivački miting "Rijeka '08": Petnaest medalja za mlade snage Olimpa

Tri medalje su bile zlatne, jedanaest srebrnih i četiri brončane


Na olimpijskom bazenu Kantrida održan je pet po redu "Plivački miting Rijeka '08" koji je okupio 375 plivača i plivačica mlađe dobnih kategorija iz hrvatskih i slovenskih plivačkih klubova. Prema propozicijama organizatora djevojčice i dječaci natjecali su se u četiri dobne kategorije: (A) 2004. godište, (B) 2005. (C) 2006. i (D) 2007. godište i mlađi. Tri prvoplasirana natjecatelja u svim individualnim disciplinama i kategorijama nagrađeni su medaljama. Najbolji natjecatelji u svim kategorijama iz zbroja tri discipline prema tablicama Hrvatskog plivačkog saveza i poklopnima organizatora. Plivački miting na Kantridi imao je za cilj druženje plivačkih klubova, mladih sportaša, njihovo međusobno upoznavanje i sportsko nadmetanje vršnjaka iz zemlje i inozemstva.

Olimpovci predvođeni trenericom mag. cin. Majom Martinić put Rijeke krenuli su s deset dječaka i pet djevojčica, koje su pratili vjerni navijači - njihovi roditelji.

Plivački klub Olimp Zabok osvojio je ukupno 15 individualnih medalja, od toga su tri bile zlatne, jedanaest srebrnih i četiri brončane. Mauro Šipek Glavač osvojio je pet odličja, Patrik Herceg i Mia Hren po četiri, dok su po jedno odličje osvojili Roko Damiani i Vanja Bartol. U ukupnom poretku Patrik Erceg (B), Mauro Šipek Glavač (C) i Mia Hren (D) osvojili druga mjesta i poklone organizatora.

U štafetnoj utrci 4 x 50 slobodno muška ekipa Olimpa u sastavu: Patrik Erceg, Ivan Bogdanić, Gašpar Futivić i Mauro Šipek Glavač osvojila je odlično 5. mjesto. Od ostalih vrijednih rezultata unutar prvih deset odlični Ivan Bogdanić plasirao se pet puta. Sve bliže „Top Ten“ plasmanima bili su Leon Novak i Andrija Anić. Boje PK Olimp iz Zaboka na ovom natjecanju branili su još i Noa Benčić, Viktor Ostriž, Toto Šipek Glavač, Gita Vlahek, Lea Piljek i Lori Šipek Glavač. Svi odreda popravili su svoja osobna vremena i na reprezentativan način u Rijeci promovirali Krapinsko zagorsku županiju i grad Zabok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook