Prethodni članak
Sljedeći članak

Pleško:'Htjeli smo otvoriti ured za EU fondove u Zaboku, Hanžeku to nije bilo bitno'

Sudionici konferencije za novinare iznijeli su niz problema za koje su smatrali da već duže vrijeme postoje u Gradu

Danas je u Obrtničkom domu u Zaboku održana konferencija za novinare Županijskog odbora HDZ – a na kojem su sudjelovali nestranački kandidat za župana Dragutin Ranogajec, HDZ – ov kandidat za gradonačelnika Zaboka Vladimir Pleško te predsjednik Županijske organizacije HDZ – a Žarko Tušek. Govornici su se osvrnuli na, kako su rekli, loše stanje u Gradu Zaboku. Dotaknuli su se neiskorištavanja EU fondova u Gradu, odnosu prema investicijama i investitorima, neiskorištenosti gospodarske zone, nebrizi za mlade te problemu, kako su rekli, neefikasne Gradske uprave. – Hanžek govori da je Zabok prerazvijen za prijavu na EU fondove što nije istina. HDZ je predlagao da se u Zaboku osnuje Ured za EU fondove, a Hanžek nam je rekao da to nije bitno – istaknuo je Pleško. Na njegove se riječi nadovezao Dragutin Ranogajec rekavši kako je naša Županija na 19. mjestu po povlačenju EU sredstva od ukupno 21 županije u Hrvatskoj.

HDZ - ov kandidat za čelnika Zaboka, Vladimir Pleško dotaknuo se i, kako je istaknuo, na loše uvjete za investitore u Zaboku uz riječi da se u industrijskoj zoni ništa nije promijenilo kroz desetak – petnaestak godina. – Od putovanja Hanžeka po Kini i bratimljenja s Kinezima nismo imali nikakve konkretne rezultate. Njemu je važna samo samopromocija, a mi to želimo promijeniti. Želimo stvoriti pozitivnu klimu za sve investitore – objasnio je Pleško. Da smatra kako se i gradonačelnik Zaboka, ali i Županijska vlast kite tuđim perjem i brinu samo o samopromociji, istaknuo je i Ranogajec. – Oni iskaču iz paštete na novinskim stranicama. Mi ćemo pak učiniti sve da lokalni šerifi ne mogu blokirati važne i vrijedne investicije- naglasio je kandidat za župana.

Jedna od točaka rasprave na pressici bila je i nebriga za mlade od strane Grada Zaboka. – Grad Zabok daje samo 10 stipendija učenicima u iznosu od 500 kuna, a gradonačelnik kao volonter prima naknadu od 7900 kuna. Ne plaćaju se udžbenici osnovnoškolcima, sve dodatne vrtićke aktivnosti moraju plaćati roditelji – nabrojio je Vladimir Pleško, a na njegove riječi ponovno se nadovezao Dragutin Ranogajec pričajući kako je njemu trebalo četiri godine da nagovori kćer da se iz Zagreba vrati živjeti u Zagorje. – To želim učiniti i za sve druge roditelje, da ne moraju brinuti da će im djeca otići daleko od kuće. Želim učiniti mogućim da ostanu u Zagorju, da ovdje rade i da ovdje osnuju obitelj – rekao je Ranogajec.

Posljednja točka press konferencije koja se bavila osvrtom na trenutno stanje u gradu Zaboku bila je Gradska uprava. Govornici su je nazvali netransparentnom, neefikasnom i neučinkovitom. Vladimir Pleško istaknuo je kako nije istina ono što je gradonačelnik Hanžek rekao da je jednak broj zaposlenih u Gradskoj upravi sada kao i prije petnaestak godina. – Tada je u Gradskoj upravi bilo 17 zaposlenih, a danas ih je 18 zaposlenih plus gradonačelnik. Dakle to je 19 zaposlenih što je povećanje od 15% - iznio je Pleško statističke podatke dok je Dragutin Ranogajec rekao kako je u Zaboku sve u centru, a do centra ne možeš doći osim ako ne pređeš preko pruge gdje nema adekvatno izgrađenog prijelaza.

Na kraju se svima obratio predsjednik županijskog HDZ – a Žarko Tušek rekavši kako su Dragutin Ranogajec i Vladimir Pleško egzaktni, realni i novi ljudi koji će riješiti propuštene prilike u Zaboku i Zagorju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće, pozivamo na oprez na autocesti A3 Bregana-Lipovac poslije čvora Okučani (140.km+650m) u smjeru Zagreba. Zbog vozila u kvaru na autocesti A1, na čvoru Vrgorac u smjeru Dubrovnika, pozivamo na oprez! Zbog opasnosti...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program