Prethodni članak
Sljedeći članak

Ples sa domo-zvijezdama

Po uzoru na HTV-ovu emisiju ´Ples sa zvijezdama´ Dom za psihički bolesne osobe Zagreb-Podružnica Mirkovec organizirao je


Po uzoru na HTV-ovu emisiju ´Ples sa zvijezdama´ Dom za psihički bolesne osobe Zagreb-Podružnica Mirkovec organizirao je državno natjecanje u plesu domova za psihički bolesne odrasle osobe iz cijele Hrvatske. Pobjedu je odnio Dom za psihičke bolesne osobe Breznica Đakovačka, drugo mjesto Dom za psihički bolesne osobe Loborgrad, a treće mjesto Dom za psihički bolesne osobe Bjelovar.

Od 19 pozvanih sudjelovalo je 13 domova: Orehovica, Bjelovar, Nuštar, Breznica Đakovačka, Bistričak, Ljeskovica, Zadar, Vila Maria Pula, Borova, Motovun, Bidružica, Loborgrad, te kao domaćin i inicijator ovakvog vida druženja Dom Mirkovec. U dvije discipline: plesu valcera i rock ´n´ rolla sudjelovao je po jedan korisnik i jedan djelatnik Doma. Ocjene je dijelio žiri koji je bio sastavljen od po jednog predstavnika iz svakog Doma, koji nije glasao kad je na redu bila njegova ekipa. Ocjene koji su plesači mogli dobiti bile su rangirane od pet do deset.

Ravnatelj doma u Mirkovcu Mario Vrdoljak istaknuo je kako im je cilj da ovo druženje postane tradicionalno, te da pobjednik 1. plesa s domo- zvijezdama, događanje odvuče u svoje mjesto. Tako će se novo natjecanje drugo po redu održati sljedeće godine u Domu Breznica Đakovačka.

- Ples sa domo-zvijezdama organiziran je s ciljem poboljšanja kvalitete života, te kako bi korisnicima pružili ugodnije i ljepše provođenje slobodnog vremena – naglasio je ravnatelj Vrdoljak.

Prije službenog djela natjecanja okupljenima su se predstavili mladi plesni par iz plesnog kluba Fredi iz Zagreba, a svoju potporu dolaskom u Mirkovec dao je i vrsni plesač Ištvan Varga, poznat i kao plesni partner Maje Šuput u HTV-ovoj emisiji ´Ples sa zvijezdama´.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook