Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković: Zagorci imaju hrabrosti i ideje upustiti se u poduzetničke vode, a to se vidi i po sjajnim gospodarskim rezultatima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u subotu navečer Krapinu, obišao Zagorski gospodarski zbor, a prati i Festival kajkavskih popevki


Na samu završnicu Tjedna kajkavske kulture u Krapini večeras je stigao i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je u društvu krapinsko - zagorskog župana Željka Kolara, predsjednika Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Davora Pleška, predsjednika Županijske gospodarske komore Josipa Grilca, predsjednika HOK-a Dragutina Ranogajca, krapinskog gradonačelnika Zorana Gregurovića, saborskog zastupnika Žarka Tušeka, zamjenika župana za gospodarstvo Anđelka Fereka Jambreka i zagorskih načelnika obišao izlagače na 26. Zagorskom gospodarskom zboru, manifestaciji koja okuplja zagorske gospodarstvenike, ali i gospodarstvenike iz drugih županija i zemalja, a koji se svake godine održava u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini. Pridružio im se i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je prije dva dana Zagorski gospodarski zbor i svečano otvorio.

Plenković je istaknuo kako mu je drago biti ponovno u Krapini i na 53. izdanju Tjedna kajkavske kulture. - Više od pola stoljeća sjajnog evociranja naše tradicije, našega dijalekta, pjesama i izvođača. Uvijek je zadovoljstvo biti ovdje, osobito u kontinuitetu zadnjih nekoliko godina, kao i na ovom izvrsnom 26. Zagorskom gospodarskom zboru. Čestitam Obrtničkoj i Gospodarskoj komori, Županiji, Gradu Krapini kao i svim izlagačima koji su se predstavili u ovih nekoliko dana i koji potvrđuju sjajan poduzetnički i obrtnički duh Sjeverozapadne Hrvatske i Hrvatskog zagorja - rekao je.

- Ovdje ljudi imaju ideje i hrabrosti upustiti se u poduzetničke vode, a to se u konačnici vidi i na sjajnim zagorskim gospodarskim rezultatima – rekao je Plenković, dodavši  da će Vlada i nadležna ministarstva i dalje nastojati dati snažnu potporu svim dobrim idejama i projektima koji će omogućiti još bolji  i veći gospodarski rast i zaposlenost u Krapinsko – zagorskoj županiji. Premijer večeras prisustvuje i 53. Festivalu kajkavskih popevki i to Večeri novih popevki'. Podsjetimo, prošle je godine premijer bio na retrospektivnom koncertu. Inače, Festival možete izravno pratiti na Drugom programu HRT-a od 20 sati.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook