Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković: "Razmišljamo o relaksiranju mjera, ali čekamo procjene epidemiologa"

Premijer Andrej Plenković održao je drugi sastanak/videokonferenciju s istaknutim hrvatskim znanstvenicima, stručnjacima za javno zdravstvo, molekularnim biolozima, epidemiolozima, infektolozima i virolozima, iz Hrvatske i inozemstva


foto arhiva

Premijer Andrej Plenković održao je danas, s početkom u 15 sati, drugi sastanak/videokonferenciju s istaknutim hrvatskim znanstvenicima, stručnjacima za javno zdravstvo, molekularnim biolozima, epidemiolozima, infektolozima i virolozima, iz Hrvatske i inozemstva.

-Komparativno gledajući Hrvatska je u ovoj fazi izrazito dobro reagirala. Poduzeli smo pravovremene mjere. One su rezultirale sporim širenjem zaraze, no iako je nažalost 16 ljudi preminulo, imamo nisku stopu smrtnosti u prvih nekoliko tjedana. Od početka epidemije u Kini, reagiramo dobro - rekao je Plenković.

Izjavio je kako se restriktivne mjere moraju i dalje provoditi, ali da su uspjeli postići dobar balans. - Moramo provoditi restriktivne mjere, u skladu sa što normalnijem funkcioniranju gospodarstva. Cilj je da de relaksiranje mjera ne ugrozi epidemiološku situaciju. Važno je da sve te mjere relaksiranja budu prilagođene epidemiološkim preporukama. Trebamo pažljivo procjenjivati - rekao je premijer i dodao da se ozbiljno razmišlja o relaksiranju mjera. - Ići ćemo na relaksiranje mjera - rekao je Plenković dodajući kako čekaju procjene epidemiologa. Plenković je također kazao kako očekuje da najrazvijenije zemlje da naprave iskorake kada je riječ o lijeku ili cjepiva, prenosi portal Index.hr.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook