Prethodni članak
Sljedeći članak

[PLANOVI ZA POVEĆANJE PONUDE] Uredit će se toplička tržnica

Općina Stubičke Toplice na natječaj LAG – a prijavit će rekonstrukciju tržnice


Općina Stubičke Toplice krenula je u obnovu i rekonstrukciju tržnice. Projekt će prijaviti na natječaj LAG – a ''Zeleni bregi'', Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, koji je otvoren do 1. svibnja.

Kako smo doznali od načelnika Stubičkih Toplica Josipa Beljaka, planirana rekonstrukcija tržnice obuhvaća rekonstrukciju postojećeg sanitarnog prostora tržnice, radi zamjene dotrajalih instalacija uz novi raspored prostora unutar postojećih gabarita, rekonstrukciju zajedničke rasvjete tržnice, tako da će se postojeća rasvjeta, odnosno svjetiljke, zamijeniti novim LED svjetiljkama, a prići će se i obnovi, odnosno antikorozivnoj zaštiti čelične i drvene konstrukcije zajedničkih dijelova tržnice. Iz Općine kažu kako su kapaciteti tržnice, nažalost, vrlo slabo iskorišteni. Svoje domaće poljoprivredne proizvode na topličkoj tržnici prodaje tek nekoliko prodavača. Donedavno su Stubičke Toplice imale i ribarnicu, koje već neko vrijeme nema, a zbog čega negoduju brojne mušterije koje su vrlo rado kupovale svježu ribu, dolazeći iz raznih krajeva Zagorja.

Uredit će se sanitarni čvor

– Bila je to poslovna odluka vlasnika, na koju nismo mogli utjecati, a uzrokovana je neadekvatnim uvjetima na tržnici. Prodavači ribe su uvijek dobrodošli i naša vrata su im otvorena – kaže Beljak, dodavši kako se nada da će preuređena i bolje opremljena tržnica privući kako prodavače, tako i kupce te povećati ponudu proizvoda, a u planu je i otvaranje fast food restorana. Projektantska procjena investicije je 323.960,00 kuna sa uključenim PDV-om. S obzirom da je Općina Stubičke Toplice razvrstana u VII. skupinu prema stupnju razvijenosti, intenzitet potpore je do 80% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, s time da je najviša ukupna vrijednost javne potpore 20.000 eura.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook