Prethodni članak
Sljedeći članak

Planira se izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, 2 vanjska bazena, prilaznog trga, sunčališta i parkirališta

Grad Krapina objavio je Javnu raspravu o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja turističko - rekreacijskog predjela Šemničke toplice


Grad Krapina objavio je Javnu raspravu o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja turističko - rekreacijskog predjela Šemničke toplice, a održava se u razdoblju od 4. travnja do 3. svibnja ove godine. Za vrijeme trajanja javne rasprave, Prijedlog plana bit će izložen na javni uvid u prostorijama Upravnog odjela Grada Krapine, svakim danom osim subote i nedjelje od 8 do 14 sati.

Sudjelovanje u raspravi

Uvid u Prijedlog Plana u vrijeme trajanja javnog uvida moguć je i na službenoj web stranici Grada Krapine, gdje su i sve druge detaljnije informacije. Očitovanja, primjedbe i prijedlozi na Prijedlog UPU-a Šemničke toplice mogu se davati cijelo vrijeme tijekom javne rasprave, zaključno do 3. svibnja 2019. godine. Građani i udruge u raspravi mogu sudjelovati na način da mogu upisati primjedbe i prijedloge u knjigu primjedbi koja se nalazi uz prijedlog plana izložen na javnom uvidu, mogu postavljati pitanja tijekom javnog izlaganja o predloženim rješenjima, mogu uputiti nositelju izrade plana pisane primjedbe i prijedloge.

Neuređen i zapušten kompleks

Kako doznajemo u Gradu Krapini, UPU Šemničke toplice izrađuje se temeljem polazišta utvrđenih u Prostornom planu KZŽ, Prostornom planu uređenja Grada Krapine. Programsko polazište za izradu UPU -a Šemničke toplice sadržano je u Master planu razvoja turizma KZŽ, zatim Strategiji razvoja Krapinsko – zagorske županije te Strategiji razvoja Grada Krapine do 2020. godine. Prema projektnom zadatku za izradu „Projekta za razvoj Šemničkih toplica“ s osnovnim ciljem revitalizacije lokaliteta Šemničkih toplica i postojećih geotermalnih izvora, planira se gradnja turističko rekreacijskog kompleksa za razvoj sportsko-kupališnog turizma. UPU Šemničke toplice odredit će osobito prostorne mogućnosti lokacije i utvrđivanje lokacijskih uvjeta za izgradnju, zaštitu i svrhovito korištenja prostora u skladu s planovima višeg reda i planiranim potrebama te uvjeta za izgradnju prometne, komunalne i energetske infrastrukture na prostoru površine cca 4,5 hektara, a prvenstveno revitalizaciju neuređenog i zapuštenog kompleksa kupališta na lokalitetu Šemničke toplice, osiguranje mjera provedbe odredbi PPUGK-a u dijelu zone turističko - rekreacijske namjene, definiranje svih uvjeta za izgradnju, zaštita i svrhovito korištenja prostora te osiguranje provedbe mjera utvrđenih programskim i strateškim dokumentima na regionalnoj i lokalnoj razini.

Površina 14.731 m2

Programsko polazište za izradu UPU - a je Prostorno - programska studija za izradu projektne dokumentacije za razvoj Šemničkih toplica, čiji je izrađivač Grgurević & partneri, a izrađena je 2018. godine u sklopu odobrenog projekta od strane MRRFEU - program priopreme lokalnih razvojnih projektata iz ESI fondova pod nazivom „Projekt za razvoj Šemničkih toplica“. Smjernice iz prostorno - programske studije ugrađene su u UPU, a donošenjem navedenog plana steći će se uvjeti za provedbu odobrenog projekta. - Izrada idejnog i glavnog projekta bazena i okoliša u sklopu odobrenog Projekta za razvoj Šemničkih toplica odnosi se na južnu česticu unutar navedenog UPU-a površine 14.731 m2, a istim se planira izgradnja zgrade zatvorenog olimpijskog bazena s popratnim sadržajima, dva vanjska bazena, s vodenim atrakcijama, prilaznog trga, sunčališta i parkirališta. Dovršetak projekta je studeni ove godine. Procjena vrijednosti projekta je 995.000 kuna, od čega MRRFEU odobrava sufinanciranje prihvatljivih troškova do 600.000 kuna, KZŽ sufinacira 100.000 kuna, a ostatak Grad Krapina – kaže gradonačelnik Zoran Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook