Prethodni članak
Sljedeći članak

Plan za urbanizirane i ekološki zaštićene Stubake

Posljednjih godina u Stubakima se intenzivno grade gospodarski, stambeni i razni drugi objekti te se ukazala potreba za


Posljednjih godina u Stubakima se intenzivno grade gospodarski, stambeni i razni drugi objekti te se ukazala potreba za novim Prostornim planom na čijoj se izradi intenzivno radilo posljednjih godinu dana. Na sjednici Općinskog vijeća, posljednjoj u ovom sazivu, vijećnici su prihvatili novi Prostorni plan koji će po objavi stupiti na snagu.

Prema riječima načelnika Stubaka Vladimira Bosnara novim Prostornim planom točno je utvrđeno građevinsko područje proizvodno-poslovne, sportsko rekreacijske i ugostiteljsko turističke namjene. S druge strane zaštićeno je poljoprivredno zemljište, naročito ograničavanjem izgradnje izvan građevinskih područja putem propisivanja najmanje veličine posjeda i mjesta smještaja. Onemogućeno je bilo kakvo negativno djelovanje i onečišćenje u prostoru kojim bi se na bilo koji način ugrozio prirodni okoliš i prirodni izvori.

Digitalni plan

- Našim stanovnicima i ulagačima koji namjeravaju graditi na području općine sada će novim prostornim planom to biti i omogućeno. Prilikom izrade Plana veliku smo pažnju polagali na zaštitu okoliša s obzirom da se 80 posto općine nalazi na području Parka prirode Medvednica. Deklariramo se kao ekološki osviještena Općina, pa smo to nastojali pokazati i novim Prostornim planom kojim je predviđena urbanizacija ali i zaštita prirode - istaknuo je načelnik Bosnar.

Novi Prostorni plan Stubaka ujedno je prvi u Krapinsko-zagorskoj županiji izrađen na digitalnoj orto-foto podlozi.

- Plan je kompjutorski toliko usavršen da je samo potrebno ukucati broj čestice i ona će se otvoriti u vizualnom obliku te će se na jednostavan način moći iščitati što se nalazi na parceli, da li je izgrađen kakav objekt, ima li dozvolu, koja kultura raste na parceli i drugi važni podaci - doznajemo od Vladimira Bosnara.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook