Prethodni članak
Sljedeći članak

PG Kiseljak iz Krapine otvorilo mljekomat u Zagrebu

Župan Željko Kolar i zamjenica gradonačelnikGrada Zagreba, dr. sc. Sandra Švaljek prisustvovali su u Zagrebu otvaranju mljekomata Poljoprivrednog gospodarstva Kiseljak iz Krapine


Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, dr. sc. Sandra Švaljek prisustvovali su u Zagrebu u subotu, 20. prosinca 2014. godine otvaranju mljekomata Poljoprivrednog gospodarstva Kiseljak iz Krapine. Mljekomat je otvoren u trgovini zdrave hrane Juice Box u Vlaškoj ulici 72B.

Poljoprivredno gospodarstvo Kiseljak iz Krapine član je mljekarsko-stočarske zadruge „Proizvodi sela“ koja okuplja 11 proizvođača mlijeka s područja Krapinsko-Zagorske županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba, koja je ove godine pokrenula projekt direktne prodaje mlijeka putem mljekomata na području Zagreba.

Mljekarsko-stočarska zadruga „Proizvodi sela“ ima sjedište u Zaprešiću. Zadruga okuplja 3 proizvođača mlijeka iz Krapinsko-Zagorske županije, 7 iz Zagrebačke županije i jednog iz Grada Zagreba, na čijim farmama se dnevno proizvode 12.000 litara prvoklasnog mlijeka visoke nutritivne vrijednosti.

U dnevnoj proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda na 11 farmi trenutno  su zaposlena 42 radnika. Direktna prodaja svježeg sirovog mlijeka i proizvoda od mlijeka putem mljekomata i siromata vršit će se na 10 lokacija u Zagrebu  i 3 lokacije u Zaprešiću i Velikoj Gorici.

Troškove prvog punjenja mljekomata sa 200 litara mlijeka financirala je Krapinsko-zagorska županija.  Za nabavku mljekomata Krapinsko-zagorska županija dosad je poljoprivrednicima dodijelila 120.000,00 kuna te će i nadalje poticati otvaranje mljekomata, s obzirom da u tome vidi održivost poljoprivrednih gospodarstava u Zagorju.

Na području Krapinsko-zagorske županije dosad je otvoreno 6 mljekomata. (Dva u Krapini te po jedan u Zaboku, Zlataru, Bedekovčini i Donjoj Stubici. Mljekomat PG-a Kiseljak prvi je mljekomat kojeg su poljoprivrednici sa područja Krapinsko-zagorske županije postavili na području grada Zagreba.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook