Prethodni članak
Sljedeći članak

'Petrože' ekološkim akcijama obilježile Dan šuma i voda

Jučer je udruga Petrože – Krušljevo Selo, odnosno njihova sekcija 'Eko zeko', prigodnim akcijama obilježila dan šuma i voda


Ekološka sekcija „Eko zeko“, učenici Područne škole Krušljevo Selo sa voditeljicom Tanjom Tukač i Damirom Vojtićem ispred „Hortikulture Vojtić „ iznjedrili su volontersku i ekološku akciju uređenja okoliša i zelenih površina u centru Krušljevog Sela kojom se željelo ukazati na važnost očuvanja šuma i voda Hrvatskog zagorja.


Ekološka akcija se provela u tri dijela. U prvom dijelu akcije uredila se zelena površina kod zdenca u Krušljevom Selu starom preko 90 godina. Nakon obrade zemlje i uređenja posađena je trava, a površine će se još dodatno urediti i obogatiti sadržajem ovisno o rezultatima natječaja na koje se udruga javila.
U drugom dijelu obrezivala se živica u centru sela u kojem se nalazi kapela Sv.Petra i Pavla., a uređeno je i obrezano cvijeće na betonskom okviru.

Treći dio je proveden u okolišu Područne škole Krušljevo Selo. U suradnji sa učenicima, učiteljicama i voditeljicom Tanjom Tukač posađene su četiri sadnice voćaka marelice i višanja te ruža u zalog nastavka uspješne suradnje i prijateljstva udruge PETROŽE i Područne škole. Ujedno su volonteri, Damir Vojtić i Darko Krušelj obrezali ruže u školskom cvjetnjaku. Kao čin što su bili ekološki aktivni i uključeni, učenici i volonteri su nagrađeni običnom vodom od pola litre hrvatskog proizvođača, bilježnicama koje se proizvode od recikliranog papira i sa slatkišima kako bi prikupili energiju za slijedeće školske aktivnosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook