Prethodni članak
Sljedeći članak

[KREĆE NATJECANJE U III. HNL – SREDIŠTE] Zagorec i Gaj brane zagorsku čast


U subotu 24. kolovoza kreće natjecanje u III. HNL-središte, koja je proizašla iz III. HNL-zapad. Od ove sezone neće biti klubova iz Primorsko-goranske i Istarske županije, a hrvatski će nogomet umjesto tri imati pet hrvatskih liga. Takav će se sustav nastaviti i idućoj sezoni.

Krapinski Zagorec više nije usamljeni zagorski predstavnik u III. rangu, od ove će mu sezone društvo ponovno raditi i Gaj iz Mača. Već na startu obje momčadi imaju iznimno težak zadatak. Zagorec će u Krapini dočekati Trnje, dok je Gaj gost bivšeg drugoligaša Lučkog. Nešto bi lakše naravno trebalo biti Krapinčana, no ne treba otpisati ni nogometaše Gaja. Bilo bi lijepo kada bi zagorske momčadi nakon prvog kola ostale neokrznute.

U Krapini ne kriju da im je cilj borba za vrh, dok bi u Maču bili zadovoljni plasmanom od 7.-10. mjesta.
Iako ne nastupaju riječk i istarski klubova, liga je iznimno jaka, bez pretjerivanja najjača od svih pet trećih liga. Kandidati za sam vrh su Lučko, Vinogradar, Trnje, Maksimir i Kurilovec, a nadamo se da će se u tom društvu naći i naš Zagorec, a isto tako da će i Gaj bez stresa očuvati trećeligaški status.

Gaj nedjeljom ujutro

Dok će Krapinčani i dalje svoje utakmice odigravati subotom popodne, Gaj je odlučio da od ove sezone svoje domaće utakmice igra nedjeljom u 11 sati, što se čini dobrim potezom. Gaj će tako u tom terminu u drugom kolu kod kuće 1. rujna dočekati vrlo jaki Kurilovec, dok će Zagorec u drugom kolu dan ranije gostovati kod Bistre.

Parovi 1. kola:

ZAGOREC - Trnje
Lučko - GAJ
Dugo Selo - Mladost
Kurilovec - Ponikve
Vrbovec - HAŠK
Vinogradar - Špansko
Vrapče - Bistra
Maksimir - Jarun

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook