Prethodni članak
Sljedeći članak

Perivoj Janka Draškovića do proljeća bi mogao biti uređen

Nepredviđene okolnosti zaustavile su i radove oko uređenja Perivoja Janka Draškovića i uređenja Spomen obilježja za poginule branitelje s područja Krapinsko – zagorske županije


Nepredviđene okolnosti zaustavile su i radove oko uređenja Perivoja Janka Draškovića i uređenja Spomen obilježja za poginule branitelje s područja Krapinsko – zagorske županije, koji su krenuli prošle godine, a projekt je vrijedan 1,1 milijun kuna. No, zaustavio ih je vrijedan nalaz – otkriveni su određeni ulomci keramike, metalnih i koštanih predmeta, koji su otvorili prozor u srednjovjekovnu prošlost krapinskog podgrađa. – Radovi su zaustavljeni dok se ne naprave probna arheološka istraživanja i kompletan pregled terena. Nalaz smo dobili tek koncem godine, a ove godine su osigurana sredstva i proveden je postupak nabave kako bi se ta arheološka iskapanja mogla nastaviti. Iskapanja su obavljena tijekom rujna i sada čekamo nalaz da vidimo hoćemo li moći nastaviti s radovima ili će se morati još dodatno istraživati. Prema neslužbenim informacijama, moći će se nastaviti s radovima i vjerujem da bi do proljeća iduće godine perivoj mogao biti uređen – nada se gradonačelnik.


Dobre vijesti za stanovnike naselja Šabac
Dobra je vijest da u završnu fazu ulazi projekt rekonstrukcije podzemne infrastrukture u naselju Šabac. - Znam da su građani već ljuti i da dugo traje te im zahvaljujem na dosadašnjem strpljenju i molim za još malo strpljenja. Naime, postojeća infrastruktura koju smo našli pod zemljom bila je u izuzetno lošem stanju, a uređenjem i postavljenjem nove, to naselje će biti 'mirno' za idućih 50 i više godina – kaže gradonačelnik. Ulica će dobiti novo lice površinskim uređenjem, postavljanjem novog asfakta, rubnjaka i nogostupa. Također, postavlja se i priprema za dodatnu optičku mrežu, što će donijeti nove benefite. - S obzirom da su podzemni radovi pri kraju, sanirat ćemo prekope da se lakše prolazi cestom te da se olakša površinsko uređenje – ističe Gregurović. Izgrađeno je i nogometno igralište s umjetnm travom na ŠRC Podgora, koje će uskoro biti službeno pušteno u funkciju. – Još je potrebno završiti radove na prilaznim i obilaznim cestama. Vrše se određene preinake u projektnoj dokumentaciji kako bi se još poboljšalo sam projekt – dofaje gradonačelnik.

Radi se i na nizu manjih projekata, pa su tako, među ostalim, postavljene antitraumatske podloge uz igračke kod gradskog dječjeg vrtića, na malom dječjem igralištu ispred pedijatrijske ambulante kod Doma zdravlja u Krapini, na vježbalištu na otvorenom kod OŠ Lj. Gaja, kod stola za stolni tenis kod OŠ A. Cesarec i na još nekim mjestima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook