Prethodni članak
Sljedeći članak

[OZARI BRK, U KRAPINSKE TRK] BadlFest - festival pod zvijezdama!


U Zagrebu je jučer predstavljen ovogodišnji program Badlfesta koji počinje ovog četvrtka i traje do nedjelje. Turistička zajednica Srce Zagorja na šaljiv je način odlučila prezentirati manifestaciju o čemu više možete čitati u nastavku.

Ozari brk, u Krapinske trk!

Zašto: Jer Krapinske Toplice slave mudar brk Jakoba Badla.

Tko je Jakob Badl: gospon koji je “našiljio“ brk i 5 godina prije nego je prvi turist ugošćen na Hvaru, u Krapinskim Toplicama već u svojem hotelu luksuzno smjestio 400 elitnih gostiju iz europskih metropola. A danas su Krapinske Toplice ponosne nositeljice titule najuspješnije destinacije zdravlja.

A kaj je zapravo taj BadlFest: Veliki četverodnevni tulum ispod Badlovog brka u kojem se čitavo mjesto, baš kao u Jakobovo vrijeme, pretvara u raspjevani plesni salon počevši od bajkovitog Središnjeg perivoja u parku bolnice, sjenovite Aleje kestena koja vodi do kurije Bellevue,kapelice Marije Magdalene na brijegu s pogledom koji oduzima dah na Krapinske Toplice, pa doživopisnog Trga Aquae Vivae.

Tko je ove godine zadužen za brijanje brkova: Jelena Radan & Meritas koje će pod krošnjama kestena otvoriti festival programom „When tomorrow comes“; Gazde i Ljubavnici koji će usijati atmosferu na Trgu Aqaue Vivae;mladi Ivan Jelić koji će izvesti program „Ethno remake“ te nas povesti na put svjetskih klasika sve do samog srca Zagorja gdje nas čeka „Suza za zagorske brege“; pjesme koje znaju svi, i bake i unuci, izvest će nam diva hrvatske glazbene scene, Zorica Kondža; Puhački orkestar Selno će na jedinstvenoj pozornici ispred Crkve Presvetog Trojstva izvesti koncert klasike posvećen Straussu, a Trnje, Daddy Cool i Lana Škrgatić pobrinut će se za dobru, plesnu atmosferu Krapinskih Toplica; festival će zatvoriti „slatkica s juga“ - Domenica.

Gdje će se oznojiti brk: na Badlovoj biciklijadi i trailu, na malonogometnom turniru, na turniru u odbojci, na šahovskom turniru i na rallyu starodobnih vozila.

Gdje će se frkati brk: na izložbi slika Karla Škreblina „Zagorske hiže“, na art radionici u Središnjem perivoju i na reviji filmova s Tabor Film Festivala.

A dječji brk? Na predstavi „Kraljević Čuperko“, likovnim radionicama, na predstavi „Bibi i Bubi spašavaju svijet“ i u Sementinom zabavnom parku.

Gdje će se omastiti brk: u restoranu Bellevue, Toplice Hotelu, Pizzerii Servus i na Trgu Aquae Vivae u ponudi uličnih štandova.

Gdje će se smočiti brk: na Gastro show-u udruženja obrtnika na kojem će u humanitarne svrhe kuhati obrtnici iz cijele Hrvatske; na kulinarskom kupu pod „spa cuisine“ kuhačom Renea Bakalovića i u najmodernijem vodenom centru Aquae Vivae.

Jel' Vam treba još razloga za dolazak u Krapinske Toplice na „najbrkatiji festival“ ovoga ljeta?! Ozari brk, u Krapinske trk!

Više informacija o događanju potražite na:

https://www.facebook.com/experiencezagorje/

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook