Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvo kolo 1.i 2. ŽNL KZŽ: Derbi Tondacha i Schiedela

Utakmicama prvog kola ove nedjelje 31. kolovoza u 17 sati, započeti će nova izdanja I. i II. ŽNL KZŽ.


Osvježeni Tondach gaji velike ambicije u ovom prvenstvu, a već u prvom kolu čeka ga teško iskušenje protiv Schiedela koji je prošlu sezonu završio na visokom četvrtom mjestu. U Bedekovčini nas zasigurno očekuje uzbudljiva nogometna predstava.

Ništa manje uzbudljivo neće biti ni u Mihovljanu gdje Rudar dočekuje Gaj iz Mača. Ivančica iz Zlatar Bistrice vratila se u elitno društvo, a teži zadatak od premijere sa Stražom nije mogla dobiti. Nogometaše iz Huma na Sutli mnogi apostrofiraju kao glavnog kandidata za prvaka. Poletno Jedinstvo igralo je odlično u pripremnom periodu, no pitanje je koliko će igrače iz Svetog Križa Začretje okupirati „obaveze“ oko Prvog glasa Začretja. Njihov protivnik, Zagorec iz Velikog Trgovišća, oslabljen je u odnosu na prošlu sezonu.

Stubica nakon turbulentne prošle sezone od ove očekuje puno više, pa Stubičanci ne razmišljaju o ničem drugom osim o pobjedi protiv povratnika Vatrogasca. U redovima prošlogodišnjeg prvaka II. ŽNL KZŽ, došlo je do malog osipanja na kraju prošle sezone, no Rudar iz Dubrave Zabočke sigurno neće imati lak zadatak u Pregradi. U Klanjec stiže Mladost iz Marije Bistrice, a domaćin nakon trećeg mjesta u prošloj sezoni učiniti će sve da prvenstvo otvori pobjedom, no pitat će se nešto i Mladost.

Zanimljivo i u II. ŽNL KZŽ

Prošlo izdanje II. ŽNL KZŽ bilo je izuzetno zanimljivo, a ne sumnjamo da će i ovo biti takvo. Puno su na momčadima radili Oroslavje, Oštrc i Matija Gubec, no ne smijemo zanemariti ni Inkop, koji će odmarati tjedan duže.

Oštrc je igrao sjajno u pripremnom periodu, pa se zlatarskim  nogometašima u srazu protiv Đalskog riječ pobjeda nameće sama po sebi. U susjedskom derbiju za bodove i lokalni prestiž borit će se Omladinac i Toplice. Oroslavje je okupilo svoje bivše igrače i u Budinščini će zasigurno ići na tri boda, baš kao Matija Gubec u Konjščini protiv Sloge. Zanimljivo će biti i u srazu belečke Mladosti i Lobora.

 

I.ŽNL KZŽ, 31. 8. u 17 sati:

TONDACH-SCHIEDEL

RUDAR (M)-GAJ

IVANČICA-STRAŽA

JEDINSTVO-ZAGOREC (VT)

STUBICA-VATROGASAC

PREGRADA-RUDAR (DZ)

KLANJEC-MLADOST (MB)

 

II.ŽNL KZŽ, 31.8. u 17 sati:

OMLADINAC-TOPLICE

MLADOST (B)-LOBOR

SLOGA-MATIJA GUBEC

MILENGRAD-OROSLAVE

OŠTRC-ĐALSKI

INKOP-slobodan

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook