Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovog tjedna Vlada donosi odluku o obnovi pruge od Zaprešića do Zaboka

Kroz projekt se planira rekonstrukcija cijele pružne dionice i opremanje odgovarajućim signalno - sigurnosnim i telekomunikacijskim uređajima, rekonstrukcija kolodvora i stajališta te rješavanje željezničko-cestovnih prijelaza


Iako je prilikom otvorenja dionice spojne ceste od Zaboka do Svetog Križa Začretja ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio da će Vlada Republike Hrvatske još prošlog tjedna donijeti odluku o financiranju projekta, to se nije dogodilo, no, kako su na naš upit odgovorili iz Ministarstva, takvu odluku možemo očekivati ovaj tjedan. - Prijedlog Odluke o financiranju projekta „Modernizacija i elektrifikacija pruge Zaprešić – Zabok“ upućen je Vladi RH na donošenje i prošao je stručna radna tijela te se usvajanje Odluke očekuje na prvoj sljedećoj sjednici Vlade RH – rekli su nam u Ministarstvu.

Podsjetimo, još u veljači je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture primilo je potvrdu JASPERS-a o pripremljenosti projekta Modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge Zaprešić– Zabok, čiji prihvatljivi troškovi za sufinanciranje iz fondova EU iznose 80,8 milijuna eura. - Pristiglom Potvrdom o pripremljenosti projekta osiguran je važan korak u proceduri odobravanja, a Ministarstvo i HŽ Infrastruktura, kao korisnik projekta nastavljaju s daljnjim aktivnostima na pripremi projekata i njegovoj prijavi Europskoj komisiji – priopćili su tada iz Ministarstva.

- Cilj projekta, čija bi provedba trebala započeti krajem ove godine, je rekonstruirati i obnoviti dionicu za siguran i učinkovit željeznički promet, poboljšati je i osposobiti za uključivanje u prigradski željeznički prometni sustav grada Zagreba. Kroz projekt se planira rekonstrukcija cijele pružne dionice i opremanje odgovarajućim signalno - sigurnosnim i telekomunikacijskim uređajima, rekonstrukcija kolodvora i stajališta te rješavanje željezničko-cestovnih prijelaza – pojasnili su u Ministarstvu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook