Prethodni članak
Sljedeći članak

[OVO SE ČEKALO 10 GODINA] Potpisan ugovor o izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Loboru

Ugovor su potpisali načelnica Ljubica Jembrih i Krunoslav Pavlinić, predstavnik poduzeća MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća


U doba kada izvještavamo samo o novoboljelima od koronavirusa, jedna optimistična vijest stiže iz Lobora. U prostorijama općine Lobor danas je potpisan ugovor o izgradnji i opremanju dječjeg vrtića. Ugovor su potpisali načelnica Ljubica Jembrih i Krunoslav Pavlinić, predstavnik poduzeća MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća, građevinske tvrtke koja je izabrana kao najpovoljniji izvođač radova u drugom krugu javne nabave

Ukupna vrijednost projekta izgradnje dječjeg vrtića iznosi 9.627.747 kuna, od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dobiven je maksimalni iznos 7.440.000 kuna, a ostali dio koji premašuje javnu nabavu osigurat će se preko kredita.

Prema riječima načelnice Ljubice Jembrih vrtić će se graditi na lokaciji iza Zadružnog doma u Lobora, a kapacitet je za smještaj 80 - ero djece. Rok za izvođenje građevinskih radova je 18 mjeseci plus vrijeme potrebno za ishođenje kompletne tehničko primopredajne dokumentacije i ishođenje uporabne dozvole. Završetak radova je srpanj 2021. godine i ako sve bude po planu, dječji vrtić u Loboru planira se otvoriti najesen pedagoške godine 2021./2022.

- Lobor čeka dječji vrtić već deset godina i drago mi je da napokon potpisujemo ovaj ugovor i počinjemo ga graditi. Zasigurno jedna pozitivna vijest u vrijeme pandemije koronavirusa, jer unatoč svemu s nekim investicijama, naravno uz strogo pridržavanje mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, trebamo nastaviti – rekla je načelnica Jembrih.
Lobor nema dječji vrtić, a 52 –oje mališana smješteno je u susjednim vrtićima i u dvije čuvaonice koje se nalaze na području općine Lobor.

- Sufinanciranje vrtića za prvo dijete iznosi 55%, za drugo 65%, a za treće i svako dalje dijete vrtić je besplatan. To sufinanciranje nastavljeno je i u ovo krizno vrijeme - dodala je načelnica te najavila kako se priprema rebalans proračuna kako bi se pomoglo građanima i poduzetnicima koji su osjetili posljedice koronavirusa te da će te mjere biti usklađene s mjerama Vlade RH.

Predstavnik poduzeća MDK Građevinar Krunoslav Pavlinić rekao je kako će radovi na izgradnji vrtića u Loboru započeti za 15 –ak dana, a ovo im je 10 ili 11 vrtić koji grade na području Hrvatske.
-Pandemija koronovirusa otežava nam uvjete rada, i zbog raspodjele radne snage i materijala, no trudit ćemo se da to ne utječe na rok izgradnje – rekao je Pavlinić te dodao kako se pazi na zdravlje zaposlenika, nose se maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook