Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovo ljeto kreću radovi na proširenju vrtića za smještaj još jedne grupe

Ove godine Općinsko vijeće Desinića donijelo je odluku o jeftinijem smještaju djece u desinićki vrtić i to za obitelji s više djece


Dječji vrtić „Tratinčica“ Desinić objavljuje oglas za upis djece u dječji vrtić za pedagošku godinu 2018./2019. Prijave za upis djece primaju se do 15. lipnja. Obrazac, odnosno zahtjev za upis djeteta u Dječji vrtić Tratinčica može se preuzeti u vrtiću, gdje se mogu dobiti i sve potrebne informacije.

Ove godine Općinsko vijeće Desinića donijelo je odluku o jeftinijem smještaju djece u desinićki vrtić i to za obitelji s više djece. Načelnik  Zvonko Škreblin najavio je i preuređenje jednog dijela vrtića za prijem djece koja su sada trenutno na čekanju. Za tu investiciju izdvojeno je oko 100.000 kuna, a s preuređenjem bi se krenulo već ovo ljeto. Naime, Desinić se prošle godine nakon dugog niza godina susreo s malim baby boom, čime se i povećao interes roditelja za smještajem mališana u vrtić.

- Općina Desinić prijavila se i na javni poziv Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji je usmjeren na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama i dječjim vrtićima. Još se ne znaju rezultati natječaja, no ukoliko prođemo na natječaju, bila bi to i puno značajnija sredstva za uređenje.. No, bez obzira na rezultate natječaje, u adaptaciju za proširenje prostora za još jednu vrtićku grupu od 12-ero djece, svakako se kreće - najavio je načelnik Škreblin. U desinićki vrtić trenutno polazi 52 mališana, a 15 -ak ih je na listi čekanja. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook