Prethodni članak
Sljedeći članak

''Ovo je sada škola koja ima izvrsne uvjete i ovo je dokaz da ne radimo razliku između matičnih i područnih škola'

Obilježen završetak prve faze radova na obnovi Područne škole Peršaves


Povodom završetka radova na Područnoj školi Peršaves, Osnovne škole Mače, danas je obiđena škola i novinarima je preneseno što se sve radilo.


Vladimir Grudenić, ravnatelj OŠ Mače i Područne škole Peršaves istaknuo je da ovo za matičnu školu znači da će i učenici i u Područnoj školi imati sve iste materijalne uvjete kao što to i u standardu 21. stojeća i očekujemo za učenike. 'Napravljeni su radovi u vrijednosti oko 900.000 kuna koju su obuhvaćali unutarnje uređenje počevši od svih instalacija do uređenja zidova, podova, sanitarnih čvorova i svih prostorija u Područnoj školi Peršaves, rekao je ravnatelj Grudenić.


Načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec istakla je da je ovo od jako velikog značaja za općinu te pohvalila i zahvalila se Krapinsko – zagorskoj županiji koja svake godine investira od uređenja cesta do matične osnovne škole u Maču koja je obnavljana prethodnih godina. 'Kako jedan čovjek nikako ne može napraviti sve sam, tako je potrebna i dobra suradnja između nekoliko timova, a pokazatelj za to je i ovo uređenje Područne škole u Peršavesi koje je rezultat suradnje Općine i Županije. Naši učenici Područne škole dobivaju nove uvjete za rad, a i sama sam bila učenica ove škole tako da mi je ovaj projekt posebno prirastao srcu. Budući da su svoj doprinos dali Ministarstvo regionalnog razvoja i Krapinsko – zagorska županija, svoj doprinos je dala i Općina Mače s unutarnjim dijelovima uređenja, a ja osobno kao načelnica dala sam doprinos u oslikavanju hodnika kako bi djeci radna atmosfera bila čim veselija i bezbrižnija, rekla je načelnica Mikulec Šimunec.


Iz Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske Miljenko Jagarčec osvrnuo se na radove koji se direktno tiču energetske učinkovitosti. 'Zamijenjena je unutarnja rasvjeta s modernom led rasvjetom, a do sada je bila neadekvatna i dotrajala i zamijenjen je sam sustav grijanja. Do sada je grijanje bilo na stari plinski kotao koji je bio u lošem stanju i zamijenjen je novim plinskim kondenzacijskim kotlom. Promijenjen je malo i sustav razvoda, a između ostalog regulacija samog sustava grijanja, rekao je Jagarčec.


'Ovo je sada škola koja ima izvrsne uvjete za boravak djece u školi i za rad učiteljica i učitelja, a i ovo je dokaz da ne radimo razliku između matičnih i područnih škola te da pokušavamo stvoriti barem približne uvjete rada i boravka djece u školi. Mogu reći, gledajući ovaj primjer, da uspijevamo u tome, rekao je župan Željko Kolar. Dodao je da su radovi vrijedni 893.000, a s nadzorom 970.000 kuna, od toga je 200.000 kuna dalo Ministarstvo razvoja i EU fondova, a ostalo su vlastita sredstva Krapinsko – zagorske županije. 'No, ovo je početak. Adaptaciju ove škole podijelili smo u tri faze i druga kreće sljedeće godine, a to je izgradnja vanjske fasadne omotnice i uređenje krovišta, a u trećoj fazi je uređenje vanjskog igrališta, pokosa, izgradnja odvodnje na samom igralištu, ograde i uređenje samog dvorišta. To znači da nas 2022. i 2023. godine očekuju daljnji radovi na uređenju ove škole, vjerujem na zadovoljstvo svih učenica i učenika, nastavnika i nastavnica, samog ravnatelja škole i načelnice Općine kojoj zahvaljujem na doprinosu u uređenju škole. Ove poruke koje smo mogli ovdje pročitati su vrlo snažne, a s druge strane daju dječjoj mašti da se može razigrati i stvara jednu posebnu atmosferu u školi, pozitivnu, pravu, dječju, veselu, onakvu kakva bi trebala biti u svim školama, rekao je župan Kolar zahvalivši se izvođaču radova te REGEA-i koja je vršila nadzor za radove vezane uz strojarstvo, energetsku obnovu i elektroinstalacije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook