Prethodni članak
Sljedeći članak

Ove subote kreće potraga za tajanstvenim grozdom


Ove subote, 18. rujna 2021., u Kleti Gorupić u Gornjoj Plemenšćini, s početkom u 10 sati, održat će se otvorenje tradicionalne i popularne manifestacije „Jesen u Zagorju - Branje grojzdja“.

Kako pregradski kraj karakteriziraju vinogradi i dobra kapljica, otvorenje manifestacije Branje grojzdja svake se godine seli „s brega na breg“, u drugi vinograd. Ove godine otvorenje će se tako održati u Kleti Gorupić u Gornjoj Plemenščini.

Uz glazbu i veselje za koje su zaduženi tamburaši KUD-a Pregrada, održat će se i potraga za tajanstvenim grozdom, a sretnik koji će ga pronaći, osvojit će simboličnu nagradu.

„Branje grojzdja“ je lokalno-tradicijska manifestacija kojoj je osnovna namjera njegovati tradicionalne običaje Hrvatskog zagorja vezane uz berbu i preradu grožđa te prikazati tradicijsku kulturu našeg kraja. Svake godine manifestacija je popraćena bogatim edukativnim, turističkim, zabavnim, eno-gastronomskim, kulturnim i sportskim sadržajem te ima izuzetno visoku posjećenost.

Ove godine manifestacija bilježi svoju 51. obljetnicu, a svoj će bogati program prezentirati u razdoblju od subote 18. rujna do nedjelje 26. rujna. Organizatori manifestacije su Grad Pregrada i Turistička zajednica područja Srce Zagorja.

Kompletan program pogledajte OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook