Prethodni članak
Sljedeći članak

Ove godine trebala bi krenuti energetska obnova OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli

Povećat će se toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora, vanjskog zida i stropa, zamjeniti vanjska stolarija, ugraditi novoi visokoučinkovit sustav grijanja te zamjeniti postojeća unutarnja rasvjeta s učinkovitijim izvorima svjetlosti


Prema najavama, OŠ Viktora Kovačića iz Huma na Sutli ide u kompletnu energetsku obnovu koja uključuje povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, vanjskog zida, stropa zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja te zamjenu postojeće unutarnje rasvjete s učinkovitijim izvorima svjetlosti.

Vrijedan projekt
Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.703.587,76 kuna od čega je 60,25% odnosno 2.883.805,58kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj (Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja), 31,49% odnosno 1.481.213,98 kuna iz nacionalnog Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije). Preostalih 8,26% (388.568,20 kuna) financirano je vlastitim sredstvima Krapinsko-zagorske županije.Trenutno je završeno prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, a uskoro se očekuje i objava dokumentacije o nabavi za radove na energetskoj obnovi čija je procijenjena vrijednost 3.577.861,00 kuna.

Radovi najesen
Ovu investiciju najavio je i krapinsko - zagorski župan Željko Kolar u svom govoru na obilježavanju Dana općine Hum na Sutli. - Napravit ćemo kompletnu novu unutrašnju rasvjetu i fasadnu ovojnicu, zamijeniti stolariju te naravno riješiti i kotlovnicu. Očekujemo da ćemo s radovima početi odmah nakon završetka nastavne godine, tako da bi kroz ljetne praznike napravili sve radove te da bi se djeca na početku sljedeće školske godine mogla vratiti u novi prostor - rekao je tada župan Kolar. Ulaganjem u energetsku obnovu OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli doprinijet će se smanjenju godišnje potrebne toplinske energije, ali će se i omogućiti obavljanje primarne funkcije uz značajno povećanje razine udobnosti i kvalitete pružanja usluga odgoja i obrazovanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook