Prethodni članak
Sljedeći članak

'Ove godine planiramo početi s izgradnjom novog dječjeg vrtića'

Klanječki vrtić, koji može primiti otprilike 45 djece, premali je za trenutne potrebe

  • Stari vrtić nema dovoljni kapacitet

    Stari vrtić nema dovoljni kapacitet

Grad Klanjec na mjeru 7.4.1. prijavio je projekt izgradnje dječjeg vrtića. Gradonačelnik Zlatko Brlek rekao nam je kako rezultate natječaja još nisu dobili, no kako se nadaju da će uspjeti ostvariti sredstva za početak radova na novom vrtiću koji je prijeka potreba. No, i ako sredstva ne budu dobivena kroz natječaj, s gradnjom će se vrtića, ističe gradonačelnik, ipak krenuti.

Potreba za jasličkom grupom

Mi u ovom trenutku imamo kompletno popunjen kapacitet u vrtiću. On može primiti oko 45 djece. Moram reći da dvadesetak djece već sada imamo na listi čekanja, a otprilike isto toliko je smješteno u drugim vrtićima pa mi sufinanciramo troškove – istaknuo je Brlek dodajući kako je cijena vrtića u Klanjcu 1620 kuna, a Grad 'pokriva' 58 % troškova. Kako je ispričao, u vrtiću su formirane dvije grupe – mlađa i starija, no sve se više javlja potreba za formiranjem i jasličke grupe. Kada je u pitanju gradnja vrtića, a u slučaju da rezultati mjere 7.4.1. ne daju pozitivne rezultate, klanječki gradonačelnik ističe da se promišlja i o kreditnom zaduženju, ali i o prijavi na neke nove natječaje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Zlatko Brlek, gradonačelnik Klanjca

Povećanje naknade

Razmišlja se i o tome da se vrtić napravi po principu modularne gradnje poput škole u Martinišću. U svakom slučaju, ove godine planiramo svakako započeti s radovima na vrtiću – naglasio je gradonačelnik koji ističe da je do prošle godine bio zadovoljan natalitetnom slikom u Klanjcu, no da je broj rođenih, nažalost, u opadanju. – Prošle smo godine imali petnaest novorođenih dok smo u 2016. imali njih 24. Mi pokušavamo pomoći koliko možemo pa tako za prvo dijete dajemo 1000 kuna, a za svako daljnje po 2000 kuna. Uz to dolazi i poklon paket DND – a te učlanjenje u knjižnici do treće godine života - naglasio je Zlatko Brlek dodajući da se razmišlja i o povećanju naknada za rodilje za svako treće i daljnje dijete. Dodao je kako Grad subvencionira i prijevoz osnovnoškolcima, pa i onima koji na to nemaju pravo prema pedagoškim standardima baš kao i prijevoz učenicima srednjih škola.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Slavoniji te na dionicama autocesta: A1 čvor Maslenica-čvor Zadar 2, na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac, na A7 na mostu Riječin...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program