Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvoreno 288 biračkih mjesta u Zagorju na kojima pravo glasa ima 109.679 birača

Birališta se zatvaraju u 19 sati, a prve izjave i reakcije vodećih zagorskih političara i kandidata, kao i prve neslužbene rezultate moći ćete od 19 sati uživo pratiti na našem portalu i Facebook stranici zagorje.com


Jutros u 7 sati otvoreno je 288 biračkih mjesta na području Krapinsko-zagorske županije, a na njima pravo glasa ima 109.679 birača. Kako doznajemo od Županijskog izbornog povjerenstva, izbori za sada teku regularno i do 10:45h zagorski ŽIP nije zaprimio ni jednu prijavu neke eventualne nepravilnosti, niti pritužbu.

Podsjetimo, u Krapinsko-zagorskoj županiji birači mogu danas izabrati između petero kandidata za župana i njihovih desetero kandidata za zamjenike, a za 41 vijećničko mjesto u Županijskoj skupštini na današnjim izborima natječe se ukupno 287 kandidata sa sedam lista.

Za sedam gradonačelničkih i dvadeset i pet načelničkih fotelja na području Krapinsko – zagorske županije na današnjim izborima bori se ukupno 103 kandidata. Kad su u pitanju liste kandidata za općinska vijeća, za 330 vijećničkih mandata u 25 zagorskih općina pokušat će se izboriti čak 1294 kandidata. U svih sedam zagorskih gradova ukupno se bira 105 gradskih vijećnika, a za ta mjesta kandidiralo se čak 568 kandidata, što je više od petero kandidata na jedno mjesto.

Birališta se zatvaraju u 19 sati, a prve izjave i reakcije vodećih zagorskih političara i kandidata, kao i prve neslužbene rezultate moći ćete od 19 sati uživo pratiti na našem portalu i Facebook stranici zagorje.com.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook