Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorena izložba slika „Podno Ivančice“ Zvjezdane Jembrih

Radovi izloženi na izložbi nastali su od sredine 80-ih godina 20. stoljeća do danas, u tehnikama uljnog i suhog pastela u plein airu oko Zlatara


U Galeriji grada Krapine je otvorena samostalna izložba slika Zvjezdane Jembrih, pod nazivom “Podno Ivančice“.

Zvjezdana Jembrih rođena je 1965. godine u Zagrebu, a djetinjstvo je provela u Zlataru. Diplomirala je 1990. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2000. je u Budimpešti magistrirala restauriranje drvene skulpture. Od 2013. godine izvanredna je profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, na Odsjeku za konzerviranje i restauriranje umjetnina, a od 2015. i predstojnica Katedre za restauriranje umjetnina. Do sada je izlagala na dvadesetak samostalnih i tridesetak skupnih izložbi te je izvela mnoštvo land art radova. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog restauratorskog društva. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja za svoj rad.

Radovi izloženi na izložbi nastali su od sredine 80-ih godina 20. stoljeća do danas, u tehnikama uljnog i suhog pastela u plein airu oko Zlatara, podno Ivančice. O stvaralaštvu Zvjezdane Jembrih govorio je akad. Slikar - grafičar Jure Kokeza, a izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Dragutin Kozina. Prisutne je u ime župana Krapinsko- zagorske županije pozdravio izaslanik Željko Pavić.

U prigodnom programu nastupila je Folklorna skupina „Viline“ sa narodnim napjevima, a posebno iznenađenje bili su gosti iz Irske koji su u Krapinu došli u sklopu Europskog hoda za mir te su odsvirali i otplesali nekoliko tradicionalnih irskih pjesama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook