Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorena druga izložba fotografija Envera Palalića „ Agram“

U ponedjeljek je. otvorena druga samostalna izložba fotografija Agram , autora Envera Palalića rodom iz Travnika. O aut


U ponedjeljek je. otvorena druga samostalna izložba fotografija Agram , autora Envera Palalića rodom iz Travnika. O autoru i fotografijama govorili su u ime domaćina galerije „Stub-Klub“ gospodin Zvonimir Babić koji je svima poželio dobrodošlicu i zadovoljstvo što smo se okupili večeras u velikom broju na ovoj prekrasnoj izložbi fotografija gosp. Envera.

Na svojim fotografijama autor predstavlja razne znamenitosti, događanja i priče iz zagrebačke svakodnevice na njemu svojstven način. Glazbena gošća na izložbi bila je Irena Grden ,vrsna glazbenica autorica mnogih pjesama i tekstova koji nas podsjećaju na prelijepo Hrvatsko Zagorje a ujedno je također progovorila o svojem prijateljevanju sa gosp. Enverom.

O samim fotografijama i životnom putu govorio je Darko Fiket koji je otvorio izložbu. Večeras nas je ovdje okupila osoba velikog srca i ljubavi prema fotografiji. To je moj dragi prijatelj Enver. Njegov je fotografski put, put učenja, stvaranja i dokazivanja. Nikad nije štedio napore, niti je fotografiju doživljavao kao jednostavno opuštanje u mediju koji je još u ranoj mladosti učinio svojim izborom. Nije se zakopao u atelijer svoje umjetničke duše, nego je pomagao drugima, da se dokažu svojim znanjem, vještinama i majstorstvom. Osim toga još je dan danas aktivan kolekcionar starih fotografija i fotoaparata.

Izložene fotografije večeras, nastale su posljednjih nekoliko godina, koje je autor odabrao iz svojega bogatog fundusa koji broji preko 30 000 fotografija samo Zagreba .... Kada je riječ o ovoj izložbi, karakterizira ju različitost fotografskih tehnika, suprotstavljenost svijetlih i tamnih površina, začudni detalji sa zagrebačkih pročelja, čudesni kameni ukrasi i spomenici, skulpture na građevinama, naznačeni grafički simboli na pojedinim zdanjima, koji zajedno daju upečatljiv sveukupni dokumentarni i estetski dojam i originalna fotografska likovna rješenja – zaključuje Darko Fiket.

Enver se obratio svim prisutnima te zahvalio domaćinima na iznimno lijepom prostoru, zatim svim ljudima koji su mu pomogli oko realizacije ove izložbe.

Izložba se može pogledati svakim danom u Galeriji ,,STUB-KLUB,, u D. Stubici od 22.05. - 09.06.2011. u vremenu od 10-16 h.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook