Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorena 19. Zimska škola informatike u Krapini

Više od 200 polaznika radionica dolazi s područja Krapinsko-zagorske županije, a školu polazi i 30-ak najboljih informatičara iz cijele Hrvatske.


Danas je  Krapini otvorena 19. Zimska škola informatike Krapina 2014. u organizaciji Krapinskog informatičkog kluba KRIK, Hrvatskog saveza informatičara i Srednje škole Krapina. Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni uzvanici te polaznici radionica.

Škola će trajati do 10. siječnja, a polaznici radionica su najbolji informatičari srednjoškolci iz cijele Hrvatske te učenici i nastavnici iz cijele županije. Škola je besplatna za sve sudionike, a radionice se provode u pet učionica, na 100 računala i s 13 nastavnika.
 
Učenici mogu birati između sljedećih tema radionica: Logo (programiranje za početnike), Web stranice napredni, Izrada aplikacija za Android za OŠ, C++ početno programiranje, C++ napredni/STL (zadaci s HONI-a i natjecanja), Python, Algebra: Izrada Internet aplikacija (ASP.Net), algoritmi, boole -državna matura i natjecanje iz osnova informatike, web- CSS, javascript, Primjena računala u nastavi: napredna uporaba uredskih aplikacija.

Uvodni pozdrav na svečanom otvorenju uputili su ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan, predsjednik KRIK-a Stjepan Šaković, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara Alen Spiegel te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ante Markotić i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović.

Uz pohvalu organizatorima zamjenik župana istaknuo je kako Krapinsko-zagorska županija već dugi niz godina podupire ovaj projekt, a pružat će mu podršku i dalje. Ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Zimsku školu informatike u Kapini naveo je kao dobar primjer kako pojedine strukovne zajednice mogu pridonijeti unapređenju struke.

19. Zimsku školu informatike otvorio je Timon Spiegel,  dobitnik brončane medalje na 10. međunarodnoj juniorskoj znanstvenoj olimpijadi u Mumbaiju u Indiji.

Sudionici koji redovno pohađaju radionice, dobivaju potvrdu od Hrvatskog saveza informatičara, a oni koji se posebno istaknu, dobit će i nagrade. Više od 200 polaznika radionica dolazi s područja Krapinsko-zagorske županije, a školu polazi i 30-ak najboljih informatičara iz cijele Hrvatske. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook