Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvoren prvi Park za dojenje u KZŽ

Nasuprot Dječjeg vrtića u Konjščini postavljene su dvije klupe za dojenje i uređeno je igralište sa dječjim spravama, u sklopu obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja i Dječjeg tjedna


Na području Krapinsko – zagorske županije već su u nekoliko općina i gradova postavljene klupe za dojenje, kao i javna mjesta za dojenje u knjižnicama i ljekarnama. No, danas je u Konjščini otvoren i prvi park za dojenje, nasuprot Dječjeg vrtića Konjščina.

Inicijator ovog projekta je Grupa za potporu dojenja 'Mama' iz Konjščine. – Projekt smo pokrenuli pod pokroviteljstvom Općine Konjščina – prijatelja dojenja. Otvaramo park s dvije klupice za dojenje u uređenom dječjem igralištu i na taj način želimo poticati dojenje odnosno senzibilizirati javnost za dojenje na javnim mjestima, da istaknemo da to nije sramota već normalna prirodna pojava. Ovo će biti odlično mjesto gdje će mame moći dojiti svoju djecu te ujedno paziti na stariju koja će se kraj njih moći igrati – istaknula je Zrinka Hriberski, patonažna sestra u Konjščini i koordinatorica Grupe za potporu dojenja 'Mama'.

Park nasuprot Dječjeg vrtića bio je zapušten od 1995. godine, a sada je pretvoren u koristan i ugodan prostor za druženje. Postavljene su dvije klupe za dojenje, dječje igračke i sprave, a preostaje još nešto završnih radova na uređenju. Načelnik Općine Konjščina Mirko Krznar kaže da je Park za dojenje hvale vrijedna inicijativa. – Ruralni dijelovi domovine imaju problema s natalitetom, pa tako i mi u Konjščini. U zadnji 10 godina izgubili smo preko 10 posto stanovništva, pa je svaka akcija za poticanje nataliteta dobro došla, a Grupa za potporu dojenja imat će našu podršku i ubuduće – istaknuo je Krznar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook