Prethodni članak
Sljedeći članak

Heli Centar Toplice obučavat će pilote iz Europe, Latinske Amerike pa čak i Afrike

Danas je u Krapinskim Toplicama otvoren Heli Centar Toplice. Riječ je o projektu vrijednom čak 12 milijuna eura


Posebno je zadovoljstvo što smo se okupili na otvorenju najmodernijeg centra za obuku pilota u Europi – rekao je na početku otvaranja Heli Centra Toplice direktor Nikolai Akulenko. Zahvalio je svima što su pomogli u realizaciji ovog iznimno vrijednog projekta na čiju je izgradnju potrošeno čak 12 milijuna eura.

Osim što je najsuvremeniji u Europi, Heli Centar Toplice jedini na kontinentu ima simulatore letenja koje su isprobali i župan Željko Kolar, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Dan Simović te pomoćnik ministra obrane, Viktor Koprivnjak. – Ovo je velika stvar, ne samo za našu županiju, nego i za cijelu Hrvatsku jer uspjeli smo privući zanimljivu i vrijednu investiciju, a posebno mi je drago što investitori namjeravaju nastaviti svoje ulaganje – rekao je župan Željko Kolar.

Osim hale Heli Centra Toplice, u planu je izgradnja hotela s četiri zvjezdice te škole za pilote početnike, a načelnik Krapinskih Toplica, Ernest Svažić izrazio je zadovoljstvo što su investitori prepoznali potencijal općine, ali i Zagorja.

Dodajmo samo da će u Heli Centar Toplice, prema riječima direktora Akulenka, dolaziti polaznici iz svih krajeva svijeta, od Europe, Latinske Amerike pa sve do Afrike.

Pogledajte naš kratak video snimljen u simulatoru!  >>>>>

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook