Prethodni članak
Sljedeći članak

Otkrivena je spomen ploča na rodnoj kući Božidara Markusa

Održan Memorijal Božidar Markus


Prošle je subote u Pili održan III. memorijal Boris Markus, uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Općine Stubikke Toplice i  Krapinsko – zagorske županije.

Uz suglasnost oca Franje Markusa, na njegovoj je rodnoj kući postavljena je spomen ploča kao trajni zapis za žrtvu života kojega je Boris utkao u temelje domovine Hrvatske. U nazočnosti obitelji ovoga preminulog vukovarskoga borca, hrvatskih branitelja, suboraca i prijatelja spomenih su otkrili načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak i otac pokojnog hrvatskog branitelja Franjo Markus.

Na mjesnom groblju u Kraljevom Vrhu na njegovom grobu delegacije su položile vijenac i zapalile svijeće. U mjesnom domu u Pili u subotu održan i 3. memorijalni turnir "Boris Markus" u kartanju bele. Najbolju sreću u natjecanju uz osvajanje prvog mjesta imali su pripadnici VP Zagreb, a 2.,3. i 4. mjesto osvojili su članovi UDVDR Ogranak Donja Stubica. Za sve natjecatelje i goste memorijala organizator je osigurao majice sa logom memorijala te domjenak uz okrijepu, a za najuspješnije natjecatelje medalje i pehare. Pokrenuta je i inicijativa kojom će se prema općinskom vijeću Stubičkih Toplica uputiti prijedlog da se jedna od ulica na prostoru općine nazove upravo po Borisu Markusu kao trajno sjećanje na žrtvu koju je dao za domovinu Hrvatsku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook