Prethodni članak
Sljedeći članak

Otežano prometovanje, na terenu su sve raspoložive ekipe zimske službe

Prema obavijesti Uprave za ceste KZŽ, današnje stanje na županijskim cestama je takvo da bitno otežano prometovanje


Prema obavijesti Uprave za ceste KZŽ, današnje stanje na županijskim cestama je takvo da bitno otežano prometovanje, ne toliko zbog visine snijega, nego zbog jakog vjetra koji stvara zapuhe, pa na mnogim mjestima imate osjećaj, već 15 minuta nakon prolaska ralice, da ona tamo nije ni bila.

Na terenu su sve raspoložive ekipe zimske službe ŽUC-a, a to znači 21 vozilo opremljeno ralicama i roto-postipačima, te 5 utovarivača posipnog materijala u 5 mjesta pripravnosti -Krapina, Pregrada, Zlatar Bistrica, Zabok i Donja Stubica. S obzirom da se i u nastavku dana očekuju snježne padaline i jak vjetar, upozoravaju se vozači na maksimalan oprez u prometu, posebno na posljemenskom području, te dijelovima županije podno Ivanščice i Strahinjčice.

Za ovaj val snijega, ali i za nastavak zimske službe, koja traje do kraja ožujka, ŽUC ima dovoljno materijala za posipavanje. Do danas je potrošeno oko 1.250 t soli, pa bi planiranih 2.000 t trebalo biti dovoljno, a sipine će još nabaviti, jer je do sada potrošeno preko 2.000 kubika.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook